Όσα πρέπει να κάνεις το πρωί για να είσαι πιο χαρούμενη και επιτυχημένη

  • Τετάρτη, 7 Ιούνιος 2017 14:58
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Αν τρως junk food και βλέπεις όλη μέρα τηλεόραση, πιθανότατα δεν θα κάνεις και τίποτα σπουδαίο στη ζωή σου. Αν μελετάς βιβλία και γυμνάζεσαι, μάλλον θα είσαι έξυπνη και γεμάτη ενέργεια.

Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως ο τρόπος με τον οποίο φέρεται στον εαυτό του, είναι ο βασικότερος άξονας γύρω από τον οποίο θα χτιστεί η συμπεριφορά, η διάθεση και η ζωή του. Το πώς ξεκινάς τη μέρα σου, καθορίζει την πορεία ολόκληρου του 24ωρου και δυστυχώς η ζωή είναι πολύ μικρή για να λες συνέχεια "άστο γι' αύριο".

Άλλαξε σήμερα το πρωινό σου τελετουργικό και θα δεις τεράστια διαφορά στο πώς θα κυλούν οι επόμενες μέρες: εύκολα, ξεκούραστα, γεμάτες ενέργεια και χαμόγελο.

1. Γράψε όλα εκείνα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη
Όταν επικεντρώνεσαι σε όλα όσα έχεις, αντί για εκείνα που σου λείπουν, θα είσαι πιο ευτυχισμένη. Το να σκέφτεσαι κάθε πρωί πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη, θα σε βοηθά να ξεκινάς τη μέρα σου θετικά και με καθαρό μυαλό. Πάρε ένα τετράδιο και αφιέρωσε ένα πεντάλεπτο κάθε πρωί για να γράφεις όλα όσα κάνουν τη ζωή σου να αξίζει.

2. Κάνε διαλογισμό
Το να καταφέρνεις να ηρεμείς το μυαλό σου, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία σου. Ο διαλογισμός σε βοηθάει να συγκεντρωθείς, πράγμα το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά του να είσαι αρκετά παραγωγική σε ό,τι αφορά στο να πετύχεις τους στόχους σου. Βάλε χαλαρωτική μουσική και ξάπλωσε στο κρεβάτι για πέντε με δέκα λεπτά, προσπαθώντας να μη σκέφτεσαι απολύτως τίποτα.

3. Πιες καφέ
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που συνοδεύουν την κατανάλωση καφέ, πέρα απ' την ενέργεια που σου δίνει η καφεΐνη. Σύμφωνα με τις έρευνες, οι εγκέφαλοί μας χρειάζονται τον καφέ για ανακουφίσει την κατάθλιψη, να ενισχύσει τη διάθεσή μας, να αυξήσει τη συγκέντρωση και να βελτιώσει την υγεία. Επίσης το να κόβεις τον καφέ, ή να μυρίζεις το άρωμά του πάνω από την κούπα, είναι μια μορφή διαλογισμού.

4. Γράψε τους στόχους σου
Σε ένα άλλο τετράδιο γράψε σε πέντε λεπτά τους στόχους σου, αλλά με έναν αρκετά πραγματοποιήσιμο τρόπο. Για παράδειγμα "Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βγάζω 1500 ευρώ ως freelancer". Κάνοντας αυτό κάθε μέρα θα σε βοηθήσει να μην ξεχνάς πού πας και τι θες, ενώ ταυτόχρονα θα σε κρατά δραστήρια προς αυτή την κατεύθυνση.

5. Γυμνάσου
Βελτιώνεις το σώμα και τη φυσική σου κατάσταση, σου δίνει ενέργεια, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να γυμνάζεσαι όταν ξυπνάς. Η μέρα σου θα είναι άμεσα πιο εύκολη και εσύ θα είσαι γεμάτη ευεξία. Λίγο τρέξιμο, yoga, stretching, ή πρωινό γυμναστήριο θα σου κάνει πολύ καλό. 

6. Διάβασε
Το να διαβάζεις ένα βιβλίο ή περιοδικό κάθε πρωί, θα θέσει τον εγκέφαλό σου σε λειτουργία και θα γεμίσει έμπνευση το μυαλό σου. Ειδικά αν μελετάς κάτι σχετικό με τη δουλειά σου, θα έχεις ακόμα ένα κίνητρο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

7. Βγες έξω
Ο ήλιος (όταν έχει) και ο καθαρός (σχεδόν) αέρας, μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα και το πνεύμα σου. Μπορείς φυσικά να συνδυάσεις τη βόλτα αυτή με κάτι από τα παραπάνω, ή να πας απλά στη δουλειά σου με τα πόδια.

8. Κάνε σεξ
Το σεξ έχει αποδειχτεί πολύ καλό για τη φυσική και νοητική υγεία και μετράει και σαν ένα είδος άσκησης. Βάλε φωτιά στις ενδορφίνες σου, πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου ενδίδοντας στα χάδια και τις πρωινές ορέξεις του συντρόφου σου. Ή απλά, δελέασέ τον εσύ.

 

Πηγή: ladylike