Μάσκες προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

  • Τετάρτη, 7 Ιούνιος 2017 13:45
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Το καλοκαίρι έφτασε και μια ανανέωση είναι ότι πρέπει!

Μαζί με το τέλος του καλοκαιριού και την επιστροφή στην καθημερινότητα, νιώθεις την ανάγκη να κάνεις αλλαγές – από το χρώμα των μαλλιών μέχρι το ντύσιμο σου.

Εντάξει, πριν περάσεις σε ριζικές αλλαγές που μπορεί και να τις μετανιώσεις, ξεκίνα με την περιποίηση του δέρματος σου. Ρίξε μια ματιά παρακάτω: 

 

1.  Για θαμπή επιδερμίδα με ακμή
Υλικά : Γάλα, Μοσχοκάρυδο, Μέλι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολάκι ρίξε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο και στην συνέχεια πρόσθεσε μια κουταλιά γάλα. Το γάλα βοηθάει στην απολέπιση του δέρματος με φυσικό τρόπο και προσφέρει νεανική όψη στο δέρμα – τι νόμιζες, ήξερε πολύ καλά τι έκανε η Κλεοπάτρα που προτιμούσε το μπάνιο με γάλα.Τέλος, ρίξε στο μείγμα μισή κουταλιά μέλι και ανακάτεψε καλά. Έπειτα, μ’ ένα πινέλο άπλωσε όσες στρώσεις θες και άφησε το να στεγνώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Στην συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό , τρίβοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις.

2. Για κάθε τύπο επιδερμίδας
Υλικά : Αβοκάντο, Ζεστό νερό, Μέλι
Εκτέλεση : Θα χρειαστείς μισό αβοκάντο, το οποίο δε λέγεται τυχαία θαυματουργό. Ενυδατώνει απίστευτα, λειτουργεί ως αντιγηραντικό που σφίγγει την επιδερμίδα διώχνοντας την χαλάρωση μιας και εισχωρεί βαθιά στους πόρους. Στην συνέχεια, αναμειγνύεις δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και μια κουταλιά μέλι και τα ρίχνεις στο μπολάκι όπου έχεις λιώσει το αβοκάντο. Απλώνεις τη μάσκα πάνω στο πρόσωπο σου και κράτησε τη για 15-20 λεπτά.

3. Για δέρματα με πόρους και μαύρα στίγματα
Υλικά: Μαγειρική Σόδα, Πορτοκάλι
Εκτέλεση: Ρίξε σε ένα μπολάκι δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και πρόσθεσε περίπου ένα κουτάλι στυμμένο πορτοκάλι , μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Αν δε βγει πολύ πηχτό, πρόσθεσε λίγη ακόμη σόδα. Στην συνέχεια μ’ ένα πινέλο άπλωσε το ομοιόμορφα στο πρόσωπο σου, δίνοντας βάση στην περιοχή της μύτης κι όπου αλλού έχεις μαύρα στίγματα κι ανοιχτούς πόρους. Άφησε το για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό (Προσοχή: το συγκεκριμένο DIY είναι ιδανικό και για άνδρες).

4.  Για αναζωογόνηση ταλαιπωρημένου δέρματος
Υλικά: Κουρκουμάς (κιτρινόριζα),  Αλεύρι,  Γιαούρτι (αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα) ή Λάδι (αν έχεις ξηρή επιδερμίδα), Μέλι
Εκτέλεση : Ρίξε σε ένα μπολάκι δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας κουρκουμά , μια κουταλιά αλεύρι -το οποίο λειτουργεί ως φυσικό scrub – και δύο κουταλιές γιαούρτι ή λάδι ανάλογα με είδος της επιδερμίδας σου. Αφού τα ανακατέψεις, πρόσθεσε μισή κουταλιά μέλι. Στην συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα πινέλο για να απλώσεις το μείγμα στο πρόσωπο σου – μπορείς να βάλεις και κάτω από τα μάτια μιας κι ο κουρκουμάς ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Μετά από 20 λεπτά ξέπλυνε το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό

5.  Για λιπαρές επιδερμίδες
Υλικά : Λεμόνι, Μαύρη Ζάχαρη, Μέλι
Εκτέλεση: Στύψε μισό λεμόνι σ’ ένα μπολάκι και πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη. Να θυμάσαι ότι το λεμόνι απομακρύνει τυχόν σημάδια από σπυριά και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα σου. Τέλος, πρόσθεσε 3 κουταλιές του γλυκού μέλι, το οποίο είναι γνωστό για την αντιβακτηριακή του ικανότητα. Ανακάτεψε καλά τα υλικά, κράτα τη μάσκα στο πρόσωπο σου για 10 λεπτά και στην συνέχεια ξέπλυνε αρχικά με ζεστό νερό και μετά με κρύο για να κλείσουν οι πόροι.

 

Πηγή: youweekly