Το καλοκαίρι είναι ψυχολογία!!! Του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Τετάρτη, 7 Ιούνιος 2017 12:12
  • Γιώργος Παπακωνσταντής
  • Editorial

Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ, όσο και αν ακόμη φαίνεται ο καιρός να μην το αποφασίζει να καλοκαιριάσει.

Παρά το ότι κάθε μέρα κάπου θα έχει βροχές και καταιγίδες, εντούτοις όλοι έχουμε μπει σε πρόσημο καλοκαιριάτικο.

Τα καλοκαιρινά μπαράκια άνοιξαν, οι ομπρέλες απλώθηκαν, ε καμιά φορά βοηθούν και στη βροχή, τα κορμιά απλώθηκαν στις παραλίες, κρυώνουν λίγο αλλά δεν μπορεί, το καλοκαίρι είναι εδώ…η θάλασσα δεν είναι πολύ ζεστή, αλλά δε βαριέσαι, καλοκαίρι είναι, θα ζεσταθεί!

Φέτος αν και το καλοκαίρι αργεί κάπως να έρθει, μέσα μας ήρθε ήδη, το έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε τη ζωή μας καλοκαίρι. Πιο ζεστή, πιο ανοιχτή, πιο φωτεινή βρε αδερφέ.

Το Ελληνικό καλοκαίρι, όσο και αν δεν το αποφασίζει να έρθει  το έχουμε ανάγκη. Σε μια ζωή μουντή, γκρίζα που κάθε μέρα μας μαυρίζουν περισσότερο ειδήσεις που κάθε άλλο μας αρέσουν, που μας αγχώνουν, μας δημιουργούν αβεβαιότητες, μας προδικάζουν το μέλλον μας, το καλοκαίρι είναι απαραίτητο. Όμως λες και το πούλησαν κι αυτό. Λες και έχουμε καθυστερήσει κάποια αξιολόγηση και μας κρατούν το καλοκαίρι και δεν μας το δίνουν. Όμως δεν πρόκειται να τους περάσει

Το καλοκαίρι δεν πρόκειται να μας το πάρει κανείς. Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι πρώτα από όλα ψυχολογία. Είναι τρόπος ζωής. Να φεύγεις στις τρεις από τη δουλειά και στις 3.30 να βρίσκεσαι στην παραλία με το φρέντο σου, το αντηλιακό σου, τα μάτια σου γεμάτα θάλασσα και ήλιο, και ας κρυώνεις λίγο. Κι ας σκέφτεσαι  τους απλήρωτους λογαριασμούς. Αυτές τις σκέψεις τις θάβεις στην άμμο και με μια βουτιά στα καταγάλανο νερό, παίρνεις την ψυχρολουσιά που χρειάζεσαι.

Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ. Ας το αξιολογήσουμε εμείς όπως του αξίζει και ας το ζήσουμε όσο δεν πάει. Είναι μέσα μας και γύρω μας. Ας το απολαύσουμε!

Γιώργος Παπακωνσταντής

Διδάκτορας εγκληματολογίας, "εγκληματεί" καθημερινά στην προσπάθειά του να βελτιώσει λίγο τα πράγματα.