Δημιουργείται αρχείο όσων κακοποιούν ζώα

  • Σάββατο, 3 Ιούνιος 2017 19:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Ολοένα και περισσότερες αμερικανικές πολιτείες λαμβάνουν δράση κατά των ανθρώπων που κακοποιούν ζώα. Ένας τρόπος...
είναι η καταγραφή τους σε επίσημο αρχείο, όπως αυτό στο οποίο καταχωρούνται τα ονόματα των ατόμων που διαπράττουν εγκλήματα σεξουαλικής φύσης.

Όπως γράφει η εφημερίδα Independent, στόχος του μέτρου αυτού είναι να προστατεύονται τα ζώα μέσω της δυνατότητας pet shop και καταφυγίων να ελέγχουν τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων για ζώα.

Πίσω από την κίνηση αυτή, εξηγεί το δημοσίευμα, είναι ένα ευρύτερο κίνημα ενίσχυσης της νομοθεσίας, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα είναι πιο πιθανό να λειτουργήσουν με τρόπο βίαιο και κατά ανθρώπων.

Το Τενεσί ήταν η πρώτη πολιτεία που ξεκίνησε ένα τέτοιο αρχείο τον Ιανουάριο του 2016, ακολουθώντας το παράδειγμα περιοχών της Νέας Υόρκης- και της ίδιας της πόλης της Νέας Υόρκης- και του Ιλινόις.

Τον Σεπτέμβριο το έκανε και η Τάμπα στη Φλόριντα ενώ παρόμοιες πρωτοβουλίες προτείνονται και από το Κονέκτικατ, το Νιου Τζέρσι, το Όρεγκον, το Τέξας και την
Ουάσιγκτον.

«Αυτό το αρχείο δεν θα προστατεύει μόνο τα ζώα αλλά μπορεί να χρησιμεύσει- πιθανώς και να αποτρέψει- και τη βία σε βάρος ανθρώπων» δήλωσε εκπρόσωπος της κομητείας Χίλσμπορο στη Φλόριντα.

Δεν είναι όλα τα αρχεία προσβάσιμα στο κοινό αλλά οι πολίτες της Τάμπα μπορούν να δουν τα ονόματα, τις ημερομηνίες γεννήσεως, τις διευθύνσεις και τις πληροφορίες των αδικημάτων των οκτώ ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί στην πολιτεία της Φλόριντα για κακοποίηση ζώων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αστυνομία κρατά αρχείο των ανθρώπων που διέπραξαν σεξουαλικά εγκλήματα και οι γονείς μπορούν να υποβάλουν επίσημο αίτημα για να μάθουν εάν κάποιος είναι καταγεγραμμένος στο σύστημα.

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot