Λύστε τα προβλήματα καθαριότητας με το κατοικίδιο σας στο σπίτι

Γεμίζουν το σπίτι και την ψυχή μας με χαρά. Αποτελούν όχι απλά ευχάριστη συντροφιά, αλλά μέλος της ίδιας μας της οικογένειας, με το οποίο θα περάσουμε όλα τα χρόνια της ζωής του.

Ο τετράποδος φίλος είναι πάντοτε στο πλευρό μας και πολλές φορές η υπερβολική μας αγάπη μας κάνει να μοιραζόμαστε μαζί του τον καναπέ μας, το μαξιλάρι μας, ακόμα και το κρεβάτι μας.

Ωστόσο, αυτές οι συνήθεις εγκυμονούν συχνά κινδύνους τόσο για την υγεία του ίδιου του κατοικίδιου, όσο και για τη δική μας, ιδιαίτερα αν δεν το έχουμε εκπαιδεύσει.

Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν καλό να ακολουθήσετε κι εσείς κάποιες έξυπνες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα φιλικό για όλους περιβάλλον και να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο όλες τις ώρες της ημέρας, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με τους ειδικούς απλά καθημερινά αντικείμενα.

Το άρωμα σας

Αν θέλετε να αποτρέψετε τον τετράποδο φίλο σας να ανέβει επάνω στο κρεβάτι ή τον καναπέ, τότε μπορείτε να αρωματίσετε την επιφάνεια τους με το άρωμα σας ή ακόμα και ένα μείγμα αιθέριων ελαίων. Αυτό απωθεί τα ζωάκια, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η έντονη μυρωδιά δεν τους αρέσει και τόσο πολύ.   

Η πετσέτα σας

Αν ο χνουδωτός σας φίλος έχει την τάση να «μαδάει» και το τρίχωμα του μένει κολλημένο επάνω στα σεντόνια και τα καλύμματα, τότε η λύση βρίσκεται στην πετσέτα σας. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να βάλετε τα σεντόνια και τα καλύμματα αυτά στο πλυντήριο μαζί με μια υγρή πετσέτα, να ρυθμίσετε την πλύση σε εικοσάλεπτο πρόγραμμα με κρύο νερό, να αφήσετε τα καλύμματα έως ότου στεγνώσουν σχεδόν στο πλυντήριο μαζί με την πετσέτα κι έπειτα, να απομακρύνετε ότι απέμεινε από το τρίχωμα του ζώου με ένα υγρό σφουγγάρι.

Το ξύδι

Συνήθως τα ούρα των κατοικίδιων αφήνουν μια δυσάρεστη και επίμονη μυρωδιά επάνω στα υφάσματα ακόμα και μετά την πλύση. Δοκιμάστε λίγη ποσότητα ξυδιού την επόμενη φορά που θα βάλετε ένα λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο.

Η φλις κουβέρτα

Αν εξακολουθείτε να επιτρέπετε στο κατοικίδιο να ανεβαίνει στο κρεβάτι σας ή στον καναπέ, προστατεύστε τα υφάσματα τους βάζοντας μια φλις κουβέρτα ή κάλυμμα πάνω από αυτά. Το συγκεκριμένο υλικό πλένεται εύκολα ενώ τα κατοικίδια λατρεύουν την απαλή του αίσθηση.

bovary.gr