Ο Βενιζέλειος δρόμος στην κλασική διαδρομή στα Χανιά την 29η Μαϊου.

  • Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 17:38
  • Συντακτική Ομάδα
  • Αθλητικά

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ΠΕ Χανίων, του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί ο «69ος Βενιζέλειος δρόμος» και ο «Δρόμος πόλης ΙΚΑΡΟΣ 2017» που είναι αφιερωμένοι στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ο αθλητικός όμιλος Κύδων οργανώνει για  69η χρονιά τον Βενιζέλειο δρόμο απόστασης 10 χλμ. που πλαισιώνεται με τον δρόμο πόλης ΙΚΑΡΟΣ 2017 απόστασης 2,3 χλμ. Σύμφωνα με τον οργανωτή, ο Βενιζέλειος δρόμος θα διεξαχθεί την Κυριακή 28/5  στην κλασική διαδρομή του, επιστρέφοντας «σπίτι του» στο Εθνικό στάδιο Χανίων. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.00πμ μέσα από το στάδιο Χανίων, από τα κουλουάρ όπου έχουν αγωνιστεί αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας. Η διαδρομή θα φτάσει μέσω της οδού Βενιζέλου και της Ακρωτηρίου στο μνημείο των Τάφων των Βενιζέλων, όπου εθελοντές θα χαρίζουν στους δρομείς γαρύφαλλα, ώστε να αποτίσουν τιμή τοποθετώντας τα στον τάφο του εθνάρχη. Επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή θα επιστρέψουν στο στάδιο Χανίων όπου και θα τερματίσουν στην τελική γραμμή των 100μ. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες από όλες τις κατηγορίες. Αμέσως μετά, με ώρα εκκίνησης στις 10.30πμ θα δοθεί η εκκίνηση του δρόμου πόλης  Ικαρος 2017. Ενός μικρού δρόμου 2,3χλμ με στόχο την συμμετοχή όλων εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να τιμήσουν τους Ίκαρους αυτής της πόλης που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα. Μικρά παιδιά, γονείς και σχολεία  θα πλημυρίσουν τους δρόμους της πόλης μας. Η διαδρομή ξεκινώντας εντός του σταδίου θα συνεχίσει μέσω της οδού Βενιζέλου και θα στρίψει στο μνημείο των πεσόντων Ικαρος και θα επιστρέψει από την ίδια διαδρομή. Επίσης θα δοθούν από εθελοντές  λουλούδια για να τοποθετηθούν από τους συμμετέχοντες στο μνημείο. Οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες θα βραβευθούν μετά το πέρας του αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες και στις δύο διαδρομές θα παραλάβουν συλλεκτικό πήλινο μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν και ειδικό έπαινο σχολικής μονάδας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://kydonchania.gr/. Παραλαβή των εγγραφών στις 27/8 από τα γραφεία του συλλόγου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2821045000.