Γυναίκες στις επάλξεις ή αλλιώς οι ξεχωριστές φίλες μου

  • Τρίτη, 23 Μάιος 2017 21:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Ως γεννημένο αγοροκόριτσο και με ένα αρκετά σκληρό χαρακτήρα άργησα πολύ να ανακαλύψω την αξία της γυναικείας παρέας αλλά και της γυναικείας φιλίας. Αυτό συνέβη γύρω στα 50 όταν απογοητευμένη από φιλίες του παρελθόντος κάποια λαμπρά κορίτσια με πλησίασαν κι άρχισα να βλέπω αλλιώς τον κόσμο.

Της Μαρίας Καλλέργη 

Μέχρι τότε στις φιλικές μου σχέσεις τα ήθελα όλα. Τα αντιμετώπιζα εξαιρετικά σοβαρά και απαιτούσα πολλά. Συνήθως έμενα με το ... τίποτα γιατί οι φίλες που περνούσαν από τη ζωή μου μου έδιναν όσα οι ίδιες μπορούσαν. Μέχρι που κατάλαβα ότι αυτό ήταν το μυστικό. Και η ζωή μου γέμισε πολύτιμες φίλες.

Η φίλη μου η Κ είναι ο άνθρωπος που έχει εξαιρετικά σύνθετη σκέψη και με προσγειώνει όταν στην καθημερινόητα μου ξεφεύγω και ... πετώ αδίκως.

Η φίλη η άλλη Κ με κάνει να θυμάμαι πως έχω και γυναικεία φύση και επιπλέον με κάνει να γελάω πολύ.

Η φίλη μου η Α είναι ο άνθρωπος που κάθε απόγευμα μοιραζόμαστε τα διαφορετικά μας εσώψυχα και τις ανησυχίες μας.

Η φίλη μου η Β είναι αυτή που ήμουν στην ηλικία της αλλά δεν ξέρω αν θα θέλει να γίνει αυτή που είμαι στη δική μου.

Η φίλη μου η Φ είναι μια σταθερή σχέση που μου ... δείχνει μπροστά εδώ και χρόνια. Και μια άλλη με το ίδιο όνομα μου δίνει επίσης χαρά όταν τη βλέπω.

Η φίλη μου η Α παραμένει αγαπημένη όπως και μια άλλη που έχει το ίδιο όνομα κι έρχονται από το μακρινό και το εγγύτερο παρελθόν μου ενώ δε θεωρώ τυχαίο ότι μια τρίτη με το ίδιο παράξενο όνομα μπήκε στη ζωή μου.

Η μεγάλη μου φίλη η Μ είναι εκεί από τα μαθητικά μου χρόνια χωρίς διαλλείμματα και σε κρίσιμες φάσεις με επαναφέρει.

Η συνομήλικη μου φίλη η Μ. είναι αυτή που μοιρτάζομαι πράγματα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως και η άλλη Μ που έχει άλλο όνομα.

Σε αυτές έρχονται να προστεθούν η Χ και η Ε που αποτελούν πάντα μια ευχάριστη παρέα για μένα.

Η μικρή Μ, με την Ε είναι οι φίλες μου που με διαφορά ηλικίας με κάνουν να αισθάνομαι μικρότερη και φυσικά όμορφα.

Η φίλη μου η Ρ. μπήκε από το νησί της σαν δροσερό αεράκι στη ζωή μου, μου ομορφαίνει τη ζωή και μου τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Η σχετικά καινούρια φίλη μου η Λ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει δώσει πολύ αέρα στην ψυχούλα μου. Μαζί με αυτήν και οι φίλες της που έγιναν και δικές μου η Ι, η Ζ, η Κ.

Με άλλες μοιραζόμαστε δουλειά, με άλλες χόμπι, με άλλες ανησυχίες, με κάποιες βόλτες και εξόδους και με μια κι ένα συρτάρι!

Όλες τους είναι ξεχωριστές και με διδάσκουν καθημερινά “να ζω, να αγαπώ και να μαθαίνω”. Τα ονόματα τους δεν τα γράφω ολόκληρα, όχι επειδή είναι διάσημες και θα τις γνωρίσετε, αλλά για να μπορώ να το “μαγειρέψω” και να γλιτώσω το ξύλο .... αν στραβώσουν!