Μην έρχεται στον άνθρωπο αυτό που μπορεί να αντέξει

  • Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 22:17
  • Ελίνα Λαγουδάκη
  • Σκέψεις

Πάντα μετά το γιατί Θέε μου, σαν δεύτερη σχέψη έρχεται και το υπάρχει και χειρότερα. 

Της Ελίνας Λαγουδάκη

Κάθε δράση έχει αντίδραση και κάθε πράξη έχει τις συνέπειες της. Είναι όμως, και κάποιες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου, που δεν προκαλούνται από κάποια αντίδραση. 

Αυτές οι στιγμές για κάποια άτομα είναι αλλιώτικες. Ακόμα και να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με άλλα άτομα, αυτοί φέρονται αλλιώς. Μοιάζουν σαν να μην είναι σε αυτή τη κατάσταση.

Το κάνουν γιατί δεν θέλουν να τους λυπούνται; Ίσως. Αλλά νομίζω πως η απάντηση δεν είναι αυτή. Έχουν μια ιδιαίτερη, μαγική θα έλεγα, δύναμη να αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι, έχουν μια μαγική δύναμη που λέγεται ψυχραιμία και ψυχική δύναμη. 

Εκτός από την δύναμη που παίρνουν ώστε να αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα, έχουν την όρεξη και την θέληση να είναι δίπλα σε όποιον άνθρωπο νιώσουν ότι το έχει ανάγκη. Ακόμα και σε έναν ξένο! Σε εναν άνθρωπο που κρύβεται πίσω από έναν υπολογιστή. Σε αυτόν τον άνθρωπο, εκείνοι θα δώσουν συμβουλές και θα δείξουν κατανόηση για τα μηδεμινά προβλήματα τους. Μηδεμινά θα έπρεπε να τα βλέπουν αυτοί, αλλά όχι.

Εκείνοι οι "μαγικοί" άνθρωποι, που θα έπρεπε να είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους και να μην δίνουν σημασία σε κανέναν, αλλά μόνο να κάθονται να κλαίνε την άδικη μοίρα που τους φέρθηκε τόσο φριχτά, εκείνοι παλεύουν να βρουν λύσεις σε όποιον νιώθουν πως έχει ανάγκη απλά από μια κουβέντα ώστε να πάρουν δύναμη. 

Και λόγω αυτής της μαγικής τους δύναμη, καταφέρνουν και μένουν στο μυαλό και στη καρδιά όλων για πάντα, ακόμα και αν έχουν φύγει από τη ζωή, δίνονται όμως, μια τεράστια μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Εγώ, είχα την χαρά και τη τιμή να έχω έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή μου και ειλικρινά, η απουσία του είναι τόσο έντονη, αν και μόνο μια γραμμή ίντερνετ μας ένωνε. 

 

Μην σταματάς να παλεύεις και να ονειρεύεσαι ένα αύριο καλύτερο για εσένα.
Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε κρατάει «στάσιμο»
ή να σε πηγαίνει «πίσω», αν εσύ κοιτάζεις μπροστά.
Χρήστος Χονδροματίδης

Ελίνα Λαγουδάκη

Φοιτήτρια πληροφορικής και απόφοιτη σχολής δημιουργικής γραφής. Μήπως και μέσα από το γράψιμο καταφέρω να καταλάβω τον κόσμο και τους ανθρώπους.