Μαθήματα ανθρωπιάς από οδηγούς λεωφορείων στη Βραζιλία

  • Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 19:31
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η ιστορία τριών ταλαίπωρων σκύλων που έγινε αμέσως viral. Υπέφεραν από το κρύο και τη βροχή αλλά οδηγοί λεωφορείου τούς πρόσφεραν την φροντίδα και την αγάπη που είχαν ανάγκη.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η βροχή αφήνει απροστάτευτα αδέσποτα ζώα που δεν έχουν ένα καταφύγιο να νιώσουν λίγη ζεστασιά και φροντίδα. Σε μία στάση λεωφορείου της Βραζιλίας όμως έγινε κάτι μοναδικό!

Οδηγοί εντόπισαν τρία ταλαίπωρα σκυλάκια να περιφέρονται γύρω από μια στάση λεωφορείου, μέρα που έβρεχε πολύ και το κρύο ήταν τσουχτερό. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα και ανά πάσα στιγμή μόλις βρουν ευκαιρία, φροντίζουν αδέσποτα που χρειάζονται την ανάγκη τους.

Έτσι έγινε και εκεί, όπου οι οδηγοί λεωφορείων έφεραν ρόδες αυτοκινήτων και πολλές κουβέρτες και δημιούργησαν "κρεβατάκια" για τους σκύλους που υπέφεραν από τον κακό καιρό και την κούραση. Οι φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Fabiane Rosa - που περίμενε στη στάση και βρέθηκε έκπληκτη μόλις αντίκρισε το θέαμα - έγιναν αμέσως viral.

"Σεβασμός, φροντίδα, στοργή και λίγες... κουβέρτες φτάνουν για να κάνουν χαρούμενα τα δύσμοιρα σκυλάκια που δεν άντεχαν άλλο να βρίσκονται εκτεθειμένα στη βροχή και το κρύο. Τώρα βρίσκονται σε κλειστό χώρο δίπλα από στάση λεωφορείου, απολαμβάνουν τη ζεστασιά, νερό και φαγητό που τους έχουν προμηθεύσει οι οδηγοί λεωφορείων. Δεν χρειάζονται άλλωστε πολλά για να κάνει κάποιος χαρούμενο ένα ζώο", δηλώνει η Fabiane Rosa μέσα από το Facebook.

Η ιστορία της έχει αναδημοσιευτεί πάνω από 11.000 φορές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κοινωνίες που πρέπει να λειτουργούν άρτια και ανθρώπους που θέλουν  να λέγονται αληθινοί φιλόζωοι.

Τώρα, ο Μαξ, ο Πιτόκο και η Ζόι είναι τρία ευτυχισμένα σκυλάκια!

 

Πηγή: newsit