Μαρία Πιτσικάκη, η γυναίκα που φέρνει τουρισμό στα βουνά του Κρουσώνα - Φύση και άνθρωποι στο επίκεντρο

  • Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 17:36
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Έρχονται από την Ολλανδία για να απολαύσουν όσα απλόχερα η φύση χάρισε στο Ορεινό Μαλεβίζι. Ο λόγος για γκρουπ τουριστών που ψάχνουν την ηρεμία, τη γαλήνη και τη θετική ενέργεια που προσφέρει η Κρητική ύπαιθρος και στον Κρουσώνα βρήκαν τον ιδανικό τόπο για να ζήσουν το δικό τους όνειρο.

Της Μαρίας Καλλέργη

Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τα αρώματα της φύσης, οι εξαιρετικές γεύσεις από τα αγνά υλικά της Κρήτης σε συνδυασμό με τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους φαίνεται να αποτελούν τα ισχυρά στοιχεία που δημιουργούν μια διαφορετική αντίληψη για τις διακοπές. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν που έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά σε ότι ήδη υπάρχει.

Το ξεκίνημα

Όπως μας λέει η Κρουσανιώτισσα επιχειρηματίας και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών κ.Μαρία Πιτσικάκη : “ήδη φιλοξενήσαμε το πρώτο γκρουπ στις εγκαταστάσεις που λειτουργεί το Ξαθέρι πάνω από τον Κρουσώνα. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από όσα βίωσαν και τώρα περιμένουμε το δεύτερο γκρουπ”.

Από αριστερά ο  Albert Tobby, η Margrit Rijsenbrij, ο φίλος τους Ceas Bakkar που ασχολείται με τα ψηφιακά νομίσματα, η ενεργειακή θεραπεύτρια και μεταφράστρια στη συζήτηση μας Καλλιόπη Παπαχατζάκη και η Μαρία Πιτσικάκη.

Η ιστορία ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα όταν η κ.Πιτσικάκη γνωρίστηκε σχεδόν τυχαία με τους εναλλακτικούς θεραπευτές από την Ολλανδία την Margrit Rijsenbrij και τον Albert Tobby. Όπως οι ίδιοι είπαν στη cretewoman όταν βρέθηκαν στον τόπο που είναι το Ξαθέρι βουνά του Κρουσώνα ένοιωσαν την απίστευτη θετική ενέργεια που είχε αυτός ο τόπος και ήταν σίγουροι ότι ήθελαν να γυρίσουν πίσω αλλά και να το μοιραστούν με άλλους ανθρώπους. Ήταν ο τόπος που ικανοποιούσε όλες τους τις αισθήσεις κι ήταν ένας τόπος που ήδη χαρακτηρίζουν ενεργειακό.

Η συνέχεια

Έτσι οργανώθηκε η πρώτη αποστολή από την Ολλανδία στην Κρήτη, με εννιά ανθρώπους που γνώριζαν οι θεραπευτές ή και πελάτες του καταστήματος, εμβαδού 500 τετραγωνικών μέτρων, με ενεργειακούς κρυστάλλους που διαθέτει η Margrit στην Ολλανδία. Έμειναν για μια βδομάδα έζησαν στη φύση, γεύτηκαν τα εξαιρετικά φαγητά από αγνά βιολογικά υλικά της περιοχής, γνώρισαν τα αρωματικά φυτά της Κρήτης, πήγαν βόλτες και εκδρομές στα βουνά του Κρουσώνα και επισκέφθηκαν το χωριά πίνοντας καφέ και ρακή με τους ντόπιους.


Αυτή είναι η εικόνα της Κρητικής φύσης που αντικρίζουν  οι Ολλανδοί και ενθουσιάζονται

Όπως λένε οι διοργανωτές έφυγαν κατενθουσιασμένοι από την εμπειρία και σίγουρα θα συστήσουν το ταξίδι και στους φίλους τους. Οι επόμενοι τουρίστες αναμένονται τον Ιούνιο.

 

«Είναι ευχαριστημένοι με την απλότητα»

Το σύστημα όπως λέει η κ.Πιτσικάκη λειτουργεί με πολύ απλό τρόπο. Οι Ολλανδοί μένουν στο κατάλυμα και ζουν με επίκεντρο αυτό μια ήσυχη και οικογενειακή ζωή. Με όλα τα καλούδια που μπορεί να προσφέρουν άνθρωποι και επιχειρήσεις της περιοχής.

Εκεί οι άνθρωποι αναπαύονται και ασχολούνται μέσα στην ηρεμία και την απλότητα που προσφέρει η Κρητική φύση με ενεργειακές θεραπείες που έκαναν και στην Ολλανδία αλλά όπως λένε στην Κρήτη είναι καλύτερα. Παίζουν μουσική μαγειρεύουν μαζί με τη Μαρία, βοηθούν στο μάζεμα του τραπεζιού και το πλύσιμο των πιάτων. Πηγαίνουν εκδρομές στη φύση και ξεναγούνται στην περιοχή. Όπως λέει η κ.Πιτσικάκη : «ενθουσιάστηκαν όταν πήγαμε στο χωριό με την υποδοχή που τους έκαναν οι άνθρωποι. Μπορεί όλα αυτά να τα θεωρούμε απλά αλλά αυτοί αγαπούν ακριβώς αυτήν την απλότητα».