Αλήθεια πόσο .... ξύλο ακόμη αντέχει η Δημοκρατία μας;

  • Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 20:58
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Κάποτε, όταν νομίζαμε πως όλα πήγαιναν καλά, βλέπαμε στην τηλεόραση κάτι βουλευτές από τρίτες χώρες να καβαλάνε τα έδρανα και να δέρνονται. Τα συναισθήματα που μας δημιουργούσαν οι εικόνες αυτές αντιφατικά.

Της Μαρίας Καλλέργη

Λυπόμαστε γι αυτό που συνέβαινε ... στους καημένους αλλά γελούσαμε κιόλας. Έτσι όταν ο φίλος μας πέφτει άτσαλα σε ένα πεζοδρόμιο.

Αλλά πραγματικά την εποχή εκείνη απλώς νομίζαμε ότι εμείς ζούσαμε καλά, γιατί σήμερα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό και κρίσης αξιών, αργά, σταθερά προετοιμαζόταν αυτό που σήμερα ζούμε.

Και μετά ήρθε η κρίση. Τις οικονομικές επιπτώσεις θα τις πληρώνουν και τα εγγόνια μας. Κοινωνικά και πολιτικά όλα δείχνουν πως θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τον εφιάλτη. Και ο εφιάλτης δεν είναι μόνο η οικονομική εξαθλίωση. Είναι και η απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης. Επίσης είναι και η ψευδεπίγραφη πολιτική εικόνα που μας δημιούργησαν τα προηγούμενα.

Δυστυχώς το δόλωμα του φασισμού το “φάγαμε αμάσητο” στην Ελλάδα. Έχει όνομα και εκπροσώπους ο φασισμός στην Ελλάδα. Και έχει πλοκάμια, επιχειρησιακούς βραχίονες, και βρώμικα χέρια. Τα είδαμε να χτυπούν μετανάστες στις γωνίες, βουλευτές στην τηλεόραση και να εμπλέκονται σε εγκληματικές οργανώσεις. Τελευταίο κρούσμα αυτό που είδαμε στην ελληνική βουλή, να βρίζονται και να προπηλακίζονται βουλευτές σε ζωντανή σύνδεση. Ακούσαμε αγοραίες και χυδαίες ύβρεις. Και δε θέλει πολύ μυαλό να διανοηθεί κανείς αν αυτά κάνουν φανερά, που μπορούν να φθάσουν όταν δεν τους βλέπει κανείς.

Άραγε συνηθίσαμε τόσο πολύ τη βαρβαρότητα που αυτά μας φαίνονται φυσιολογικά; Και μήπως στο όνομα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της Ελλάδας θα βάλουμε ξανά  στη Χρυσή Αυγή στην Ελληνική βουλή;

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ πως η φρουρά βρισκόταν στην Ελληνική βουλή για να βγάζει έξω τους βουλευτές. Και είμαι περίεργη να δω πόσο ακόμα .... ξύλο αντέχει η δημοκρατία μας;

Αλήθεια λέτε, αυτοί οι βουλευτές των τρίτων χωρών που καβάλαγαν τα έδρανα και δέρνονταν κι εμείς γελούσαμε, να γελούν τώρα κι αυτοί μαζί μας;