Μάθε στο κατοικίδιό σου να αντέχει τη μοναξιά

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ζωής είναι: Τι σκαρφίζεται το κατοικίδιο σου όταν λείπεις από το σπίτι; Αν έχεις ένα ενεργό και έξυπνο σκυλί, οι πιθανότητες να περιπλανιέται όλη μέρα είναι πολλές. Μπορεί να βρεις το σπίτι σου με σωρούς τεμαχισμένων χαρτιών ή μασημένων παπουτσιών και άλλα υπολείμματα του μακελειού. Αν τα αντιμετωπίζεις και εσύ όλα αυτά, διάβασε παρακάτω για να μάθεις πως να κάνεις το κατοικίδιο σου χαρούμενοενώ είσαι μακριά!

Μερικές συμβουλές παρακάτω

 

Ένα κουρασμένο σκυλί είναι ένα σκυλί που συμπεριφέρεται καλά:
Όλα έχουν σχέση με την πρόληψη!  Αν ο σκύλος σου δείχνει σημάδια συσσωρευμένης ενέργειας, ενώ είσαι μακριά,η πρωινή άσκηση θα σε βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να πας το σκυλί σου μια βόλτα πριν φύγεις.

Η δύναμη του αντιπερισπασμού:
Πολλά σκυλιά απολαμβάνουν τους ήχους της τηλεόρασης ή της αγαπημένης σου μουσικής. Αν έχουμε να κάνουμε με το υπερβολικό γάβγισμα στην διάρκεια της ημέρας, άφησε την μουσική για να σε βοηθήσει να συγκαλύψεις τους θορύβους.

Χώρισε την μέρα:
Όταν είναι δυνατόν, πέρασε από το σπίτι σου κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας και δώσε στο σκυλί σου ένα διάλειμμα από τη μοναξιά. Ακόμα κι αν είναι μόνο για 10 λεπτά, το σκυλί σου θα εκτιμήσει την προσοχή σου.

Παιχνίδια γρίφων:
Τα παιχνίδια γρίφων είναι ιδανικά για έξυπνα σκυλιά που χρειάζονται την αφθονία της ψυχικής διέγερσης.

Κιβώτια και άλλοι ασφαλείς χώροι:
Για σκυλιά με άγχος, ή κουτάβια, η έγκληση σε κλουβιά μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Μόλις μάθουν να αγαπούν κλουβί τους, πολλά σκυλιά θα χαλαρώσουν εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί να χτυπήσουν πάνω στον κάδο απορριμμάτων ή για κατούρημα στα παπούτσια σου. Τα κιβώτια παρέχουν στα σκυλιά  ένα αίσθημα ασφαλείας. Βάλτα να μασήσουν τα παιχνίδια και τις λιχουδιές τους εκεί, και θα σαι μια χαρά.

Εκπαίδευση διαχωρισμού:
Είναι δύσκολο να φύγεις όταν το σκυλί σου κλαίει ή κλαψουρίζει. Αν ο σκύλος σου αναστατώνεται κάθε φορά που θα κλείσει η πόρτα, υπάρχει μια λύση! Μπορείς να τον διδάξεις πως αυτό θα πρέπει να είναι OK. Χρειάζεται κάποιο χρόνο, αλλά μία καθημερινή εκπαίδευση θα είναι αποτελεσματική.

 

Πηγή: ipop