Πώς βοηθάει το λάδι καρύδας στην τριχόπτωση

  • Τετάρτη, 5 Απρίλιος 2017 19:48
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σώμα

Η τριχόπτωση μπορεί να ταλαιπωρεί κυρίως του άνδρες, ωστόσο δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα. Είναι πολύ πιθανό να έχεις παρατηρήσει ότι χάνεις περισσότερες τρίχες απ' ότι συνήθως και οι λόγοι ποικίλουν. Το άγχος και η διατροφή είναι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της τρίχας αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να βελτιώσεις το πρόβλημα -αν όχι να το λύσεις- και μάλιστα με τον πιο φυσικό και ανέξοδο τρόπο.

Το λάδι καρύδας μπορεί να φανεί σωτήριο για την τριχόπτωση. Είναι εξαιρετικό για την επιδερμίδα αλλά και τη διατροφή και πλέον ξέρεις ότι συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Κ αλλά και σε σίδηρο, τα οποία συμβάλλουν όλα μαζί στο να μακρύνουν τα μαλλιά σου. Επιπλέον, δρα κατά των φλεγμονών που δημιουργούνται στους θύλακες των τριχών και δεν επιτρέπουν στην τρίχα να αναπτυχθεί σωστά.

Εκτός από το να επενδύσεις σε προϊόντα για τη φροντίδα των μαλλιών που περιέχουν λάδι καρύδας, δοκίμασε να κάνεις το εξής: Πάρε μερικές σταγόνες από λάδι καρύδας στα χέρια σου και τρίψε τις παλάμες σου μεταξύ τους για να ζεσταθεί. Στη συνέχεια κάνε ένα απαλό μασάζ στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και κάλυψε τα μαλλιά σου με μία πετσέτα ή ένα σκουφάκι ύπνου. Άφησέ το για ένα τέταρτο και συνέχισε κανονικά με το λούσιμο. Αν τα μαλλιά σου δεν είναι λιπαρά μπορείς να κοιμηθείς με το λάδι καρύδας και να λουστείς κανονικά το πρωί.

 

Πηγή: ladylike