Πώς θα απλοποιήσεις την ρουτίνα ομορφιάς

Με την πληθώρα προϊόντων, όπως τα καθαριστικά, τα toners, τα serums, οι κρέμες, οι βάσεις για το πρόσωπο, οι σκιές ματιών, τα κραγιόν και όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν στην αγορά, οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να πιστεύουν πως η ρουτίνα ομορφιάς, που συμπεριλαμβάνει τόσο την περιποίηση της επιδερμίδας, όσο και το μακιγιάζ, αποτελεί μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία.

Το δυσκολότερο μάλιστα της υπόθεσης είναι η τήρηση της σειράς με την οποία πρέπει αυτά να εφαρμοστούν, ώστε να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως, δεδομένου ότι οι σημερινοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν προσφέρουν τον χρόνο για μια τόσο σχολαστική ρουτίνα ομορφιάς, τελικά κάποιες επιλέγουν, λανθασμένα βέβαια, να κάνουν skip σε κάποια βήματα.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία, τότε σου παρουσιάζω μια έξυπνη λύση, χάρη στην οποία όχι απλά θα εξοικονομήσεις χρόνο αλλά θα μπορέσεις να συνδυάσεις την περιποίηση της επιδερμίδας και μάλιστα την ενυδάτωσή της, με το μακιγιάζ, σε ένα μόλις βήμα. Πώς; Κάνοντας reuse ένα παλιό cushion foundation (ένα είδος υγρού makeup, αλλά σε compact συσκευασία).

Αφαίρεσε το σφουγγαράκι του cushion foundation χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Στη συνέχεια, βάλε στην ειδική του θήκη λίγη ποσότητα από την ενυδατική κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείς και πρόσθεσε λίγη ποσότητα από το υγρό foundation που έχεις στο νεσεσέρ αυτήν την περίοδο, αλλά και μερικές σταγόνες από το serum σου. Ανακάτεψε καλά με μια μικρή σπάτουλα, βάλε ξανά το ειδικό σφουγγαράκι στη θέση του και κλείσε το καπάκι. Μπορείς με το σφουγγαράκι εφαρμογής τώρα, να πιέσεις το ενσωματωμένο «μαξιλαράκι» της συσκευασίας και να εφαρμόσεις το νέο σου multi tasking προϊόν ως συνήθως.

marieclaire.gr