Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα ρούχα εκτός εποχής

Η υπόθεση «ντουλάπα» όσο απλή κι αν ακούγεται είναι μία περίπλοκη διαδικασία, η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο και… μαεστρία. Όταν πρόκειται, ωστόσο, για την αποθήκευση ρούχων εκτός εποχής υπάρχουν τρεις απαράβατοι «κανόνες» που πρέπει να ακολουθήσετε για καλύτερα αποτελέσματα.

Πείτε όχι σε πλαστικές ή συσκευασίες από χαρτόνι

Τα ρούχα σας πρέπει να αναπνέουν, γι αυτό και συσκευασίες από το καθαριστήριο, πλαστικές σακούλες ή κουτιά από χαρτόνι πρέπει να αποφεύγονται, καθώς κιτρινίζουν τα ρούχα ενώ βοηθούν στο να δημιουργηθεί μούχλα. Το καλύτερο υλικό για να αποθηκεύσετε τα ρούχα εκτός εποχής είναι βαμβακερές ή λινές θήκες αποθήκευσης.

Χρησιμοποιείστε φυσική λεβάντα

Η χρήση της λεβάντας εκτός του ότι προσδίδει ένα ωραίο άρωμα στα ρούχα σας, δρα και κατά των σκόρων, οι οποίοι «αγαπούν» ιδιαιτέρως τα πουλόβερ και τα πλεκτά σας ρούχα. Αποφύγετε τα χημικά προϊόντα, καθώς είναι τοξικά όχι μόνο για τους σκόρους, αλλά και για τους ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους.

Αποθηκεύστε σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος

Αυτό σημαίνει ότι απαγορευμένες περιοχές είναι τόσο η αποθήκη στο υπόγειο, όσο και η σοφίτα, καθώς πρόκειται για δύο σημεία επιρρεπή στην υγρασία και τη μούχλα. Οι περισσότερες ντουλάπες διαθέτουν και πάνω ντουλάπια, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για την αποθήκευση των εκτός εποχής ρούχων σας.

newsbeast