Δεν δικαιολογείσαι στη βλακεία! Του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020 00:52
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Όχι δεν δικαιολογείσαι. Έχεις καταφέρει να τελειώσεις ένα δημοτικό, ένα γυμνάσιο ίσως, αλλά τέλος πάντων έχεις καταφέρει να ανοίξεις λογαριασμό στο facebook...και παρόλο που φαίνεσαι ένας ...φυσιολογικός άνθρωπος, τελικά κάτι δεν παέι καλά.

Μισείς, τους πάντες γύρω σου. Κατά προτίμηση μισείς περισσότερο εκείνους που είναι καλύτεροι από εσένα, που είναι σε κάτι επιτυχημένοι. Μισείς εκείνους που διαφωνούν με τη δική σου άποψη...όχι άποψη, πεποίθηση! Γιατί αλήθεια είναι ότι πιστεύεις εσύ. Έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι όλοι θέλουν να σου τη φέρουν, όλοι απεργάζονται καταχθόνια σχέδια για τη εξόντωση εσένα και των ομοίων σου. Θέλουν να σε τσιπάρουν, θέλουν να σε τρελλάνουν με το 5G, Οι μεγάλοι θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο και κάνουν ότι μπορούν...Τη μια μας στέλνουν μετανάστες εισβολείς για να μας αλλάξουν θρησκεία και έθνος...Την άλλη φυτεύουν τον ιό γιατί θέλουν να μας βάλον τσιπ...Μετά θέλουν να μας εμβολιάσουν για να μας...παρακολουθούν...Θέλουν να μας πιουν το αίμα...Έτσι, πιστεύεις όποια βλακεία σου σερβίρουν, χωρίς να σκεφτείς, χωρίς να βάλεις τη λογική να δουλέψει. Και γιατί να τη βάλεις, αφού η λογική σου έχει υποταχτεί προ πολλού στα πιο χαμηλά ένστικτα...Το κυριότερο; Εσύ δεν είσαι υπεύθυνος για τίποτα. Για όλες τις αδυναμίες, τις υστερήσεις και τις ανασφάλειές σου, πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι.

Κύριο στοιχείο σου ότι δεν ξέρεις τίποτα σε βάθος, αλλά ότι σου λείπει σε γνώσεις, το αναπληρώνεις σε βεβαιότητα ότι τα ξέρεις όλα. Ο άλλος μπορεί να έχει πτυχία, διδακτορικά, να έχει κάνει του κόσμου τις έρευνες και τις δημοσιεεύσεις, αλλά εσύ πετάς ένα..."Τα πτυχία δεν κάνουν τον άνθρωπο" και...καθάρισες. Απαξιώνεις ότι δε σου μοιάζει και θεοποιείς όποιον σου μοιάζει αλλά για κάποιο λόγο έχει εξουσία. Υποκλίνεσαι σε όποιον σε εξυπηρετεί και επιτίθεσαι σε όποιον είναι αδύναμος.

Όχι δεν διακιολογείσαι. Από τη μια να είσαι τόσο φοβικός και από την άλλη τόσο αλαζόνας.

Δεν δικαιολογείσαι να είσαι απέναντι σε κάθε λογική, σε κάθε αναλυτική σκέψη και να στηρίζεσαι κάθε φορά σε κάποιους Μεσίες. Δε μαθαίνεις νέα πράγματα γιατί απλά πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα.

Δεν δικαιολογείσαι γιατί δεν κατανοείς τη διαφορά του πολίτη από του οπαδού. Του ιδεολόγου από του ιοδεοληπτικού. Του δημοκράτη από του απολυταρχικού. Του ανεκτικού από τον απόλυτο.

Γενικώς φοβάσαι. Φοβάσαι κάθε αλλαγή, κάθε τι το νέο. Πολλές φορές δηλώνεις προοδευτικός για να καλύψεις κάθε εναντίωσή σου στο καινούργιο.

Δεν δικαιολογείσαι όσες δικαιολογίες και αν εφευρίσκεις. Όσο και αν πιστευειες ότι οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι, οι Βρεττανοί, οι Κινέζοι, οι Ούνοι, οι Βησιγότθοι ή οι Οστρογότθοι ευθύνονται για τα προβλήματα και τα ελλείματά σου. Εσύ δεν ευθύνεσαι ποτέ....Δεν δικαιολογείσαι!