10 πράγματα που κοιτάζουν οι άντρες σε μια γυναίκα

Έρευνες έχουν υποδείξει κατά καιρούς διάφορα πράγματα που τραβούν την αντρική προσοχή πάνω σε μια γυναίκα. Αυτά είναι τα δέκα επικρατέστερα.

Το χαμόγελό της. Είναι αλήθεια ότι όλοι, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες γοητεύονται από ένα ζεστό χαμόγελο. Οι άντρες όμως δεν γοητεύονται απλά όταν ένα θηλυκό τους χαμογελάσει «απλόχερα», αλλά αισθάνονται ταυτόχρονα ασφάλεια και σιγουριά. Κι αν δεχτούμε τον ψυχολογικό διαχωρισμό που θέλει τις γυναίκες να είναι γάτες και τους άντρες να είναι σκύλοι, οι σκύλοι νιώθουν ότι αυτή η χαμογελαστή γάτα δεν θα τους ορμίσει με τα νύχια της.

2. Τα μάτια της. Δηλαδή, το βλέμμα της. Όχι τόσο το χρώμα, όσο το βάθος και τη ζεστασιά ή την τσαχπινιά ή την παιγνιώδη διάθεση. Το μήνυμα που κουβαλάει η έκφραση «τα μάτια της πετούσαν σπίθες», ε, αυτό ακριβώς τους αρέσει και τους τραβάει κοντά της.

3. Τα μαλλιά της. Είναι γνωστό ότι το μακρύ και πλούσιο μαλλί είναι δείγμα θηλυκότητας. Αλλά και το κοντό και προσεγμένο είναι δείγμα φιλαρέσκειας. Όλα τα προσέχουν οι άντρες και τους αρέσουν οι γυναίκες που προσέχουν τον εαυτό τους.

4. Τα χέρια της. Κι όμως στους άντρες αρέσουν τα προσεγμένα άκρα. Όπως τους αρέσουν και οι γυναίκες που εκφράζονται έντονα με τα χέρια τους.

5. Το σώμα της. Τη γενικότερη φιγούρα της και τον τρόπο που κάθεται ή που στέκεται στον χώρο. Σε δεύτερη φάση θα εστιάσουν σε επιμέρους σημεία του σώματός της. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι άντρες χωρίζονται σε αυτούς που έχουν αδυναμία στο γεμάτο μπούστο και σε εκείνους που έχουν αδυναμία στα οπίσθια αλά Κιμ Καρντάσιαν.

6. Τον τρόπο που ζητάει φωτιά ή δίνει το χέρι της. Η αύρα μιας γυναίκας με ραφιναρισμένους τρόπους και στιβαρή προσωπικότητα μπορεί να τους αφήσει άυπνους για νύχτες.

7. Τον τρόπο που μιλάει. Σε κανέναν άντρα δεν αρέσουν οι γυναίκες που βρίζουν με μανία. Δε μιλάμε για δυναμισμό ή μαχητικότητα απέναντι στη ζωή. Μιλάμε για τα κατά συρροή «γαλλικά» που μπορεί να ξεφεύγουν από το στόμα μιας γυναίκας. Ένα άλλο που δεν τους αρέσει καθόλου είναι η λέξη «ρε». Με το «βρε» δεν έχουν πρόβλημα. Από τη άλλη όμως ούτε οι σον-σον ατάκες τους μαγεύουν.

8. Τα γόνατά της. Έρευνα έχει δείξει ότι μία από τις πιο ερωτογενής ζώνες της γυναίκας βρίσκεται πίσω από τα γόνατα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι άντρες εστιάζουν το βλέμμα τους σε αυτό το σημείο του γυναικείου σώματος, για το οποίο ο Γάλλος σκηνοθέτης Ερίκ Ρομέρ έκανε ταινία το 1970 με τίτλο «Το γόνατο της Κλαίρης».

9. Τα κοσμήματά της. Μια λεπτή αλυσίδα στο λαιμό, ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι στο χέρι, ένα στιλάτο σκουλαρίκι στον αφαλό ή στη μύτη (εάν και εφόσον ταιριάζει στη γυναίκα που το φοράει), ένα ζευγάρι λαμπερά σκουλαρίκια σαν φυσική συνέχεια του προσώπου. Υπάρχει ένας light φετιχισμός στα κοσμήματα.

10. Το άρωμά της. Ούτε βαρύ ούτε άοσμο. Οι άντρες ακολουθούν το γαργάλισμα της μύτης τους. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η έκφραση «τον τραβάει από τη μύτη».

womantoc.gr