Τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σας αν σταματήσετε να βάφεστε για μια εβδομάδα

  • Κυριακή, 12 Απρίλιος 2020 09:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Μια εβδομάδα χωρίς ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπο μπορεί να μοιάζει με εφιάλτη ιδιαίτερα για τις γυναίκες που έχουν συνηθίσει να φορούν τα αγαπημένα τους beauty products καθημερινά. Ομως, αυτή η αποχή από το μακιγιάζ, ιδιαίτερα με την ευκαιρία που μας δίνει αυτό το διάστημα που μένουμε σπίτι, αποδεικνύεται θαυματουργή για την επιδερμίδα όταν μάλιστα συνοδεύεται και από μια ρουτίνα περιποίησής της.

Παράλληλα, θα φέρει στο φως πολλά συμπεράσματα για την πραγματική εικόνα και κατάσταση της επιδερμίδας σου, βοηθώντας σε έτσι να τα αντιμετωπίσεις στο μέλλον πιο στοχευμένα.

Αν αποδεχτείς το beauty challenge και πάψεις να βάφεσαι για μια εβδομάδα, ακόμα και τώρα που βρίσκεσαι σε κοινωνική απομόνωση η επιδερμίδα σου θα κάνει reset και θα παρατηρήσεις:

Λιγότερα σπυράκια  Σύμφωνα με τη δερματολόγο Kristel D. Polder τα προϊόντα σε υγρή μορφή, όπως το foundation, τείνουν να γεμίζουν τους πόρους και να προκαλούν εξάρσεις του δέρματος. Οταν αυτό γίνεται σε συνδυασμό με τη χρήση εργαλείων μακιγιάζ που δεν έχουν απολυμανθεί σωστά, τότε η κατάσταση γίνεται χειρότερη και πολλές φορές κάνει την εμφάνισή της η ακμή. Η αποχή από το μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση παραγωγή σμήγματος και στην εξάλειψη της ακμής.

Πιο νεανική όψη  Οταν τα προϊόντα μακιγιάζ εφαρμόζονται σε μεγάλη ποσότητα στο πρόσωπο και συχνά χωρίς την κατάλληλη περιποίηση, τότε δημιουργούν το εφέ μάσκας, τονίζουν τις ατέλειες και τα σημάδια γήρανσης όπως οι ρυτίδες ακόμα περισσότερο. Αν σταματήσεις να μακιγιάρεσαι για μια εβδομάδα και κοιτάζεις καθημερινά το πρόσωπό σου στον καθρέφτη, θα δεις ότι η φρεσκάδα, η λάμψη, η αθωότητα προέρχονται από τη φυσική, καθαρή ομορφιά και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών ως έχουν.

Μικρότερους πόρους  Αφησε το πρόσωπό σου και την επιδερμίδα να “αναπνεύσουν”. Μην ξεχνάς τον καλό καθαρισμό κάθε πρωί και βράδυ, όπως και την ενυδάτωση. Μπορείς να ενισχύσεις τα αποτελέσματα με ένα ζεστό μπάνιο, που χάρη στους υδρατμούς, οι πόροι θα ανοίξουν, τα υπολείμματα θα βγουν πιο εύκολα από μέσα τους και θα δείχνουν μικρότεροι και η επιδερμίδα σου ομοιόμορφη και λεία.

marieclaire.gr