Σπίτι με στυλ και λειτουργικό - Οκτώ πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύσεις τα χρήματά σου

  • Τρίτη, 7 Απρίλιος 2020 08:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Όταν διακοσμούμε και επιπλώνουμε το σπίτι μας, πρέπει να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Αν θέλουμε το σπίτι μας να είναι όμορφο, λειτουργικό και με όλες τις ανέσεις, θα πρέπει να επενδύσουμε σε κάποια πράγματα και να ξοδέψουμε λίγο παραπάνω.

Όσο οικονομικά κι αν προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε, σε μερικά κομμάτια δεν πρέπει να τσιγκουνευτούμε, καθώς είναι τα βασικά και απαραίτητα για να στήσουμε το σπίτι μας.

Σύμφωνα με 5 interior designers, υπάρχουν home deco items που αξίζει να αγοράσουμε σε καλή ποιότητα, ώστε να μην φθαρούν γρήγορα και εύκολα.

Αυτά είναι τα 8 πράγματα στα οποία μπορούμε να ξοδέψουμε για να έχουμε καλύτερη ποιότητα, σύμφωνα με το Apartment Therapy:

Καναπές

Είναι ένα κομμάτι που χρησιμοποιείς όσο κανένα άλλο μέσα στο σπίτι, αναφέρει η designer Abbe Fenimore του Studio Ten 25. Επιλέγεις το σωστό μέγεθος, ύφασμα και σχέδιο για να απολαμβάνεις την ηρεμία σου και τον χώρο σου μέσα στο σπίτι.

Καρέκλες

Η designer Ashley Moore του Moore House Interiors αναφέρει ότι αξίζει να επενδύσεις εκεί που κάθεσαι για να απολαύσεις το γεύμα σου, είτε στην κουζίνα είτε στην τραπεζαρία. Κάνε mix & match με οικονομικά κομμάτια.

Χαλιά

Μην υποτιμάς τον διακοσμητικό χώρο του πατώματος. Είτε είναι vintage, είτε μοντέρνο είτε μάλλινο χαλί, η επένδυση σε αυτό αξίζει και θα το δεις με τον καιρό. Επέλεξε ανθεκτικά και αυτά που καθαρίζονται εύκολα.

Στρώμα

Περνάμε το 1/3 της ζωής μας στο κρεβάτι, οπότε σίγουρα θέλουμε να νιώθουμε άνετα εκεί. Ένα ποιοτικό και καλό στρώμα θα μας εξασφαλίσει έναν καλό και αξιοπρεπή ύπνο, αναφέρει η designer Maggie Griffin του Maggie Griffin Design. Κάνε μια έρευνα και βρες αυτό που σου ταιριάζει.

Εξαρτήματα

Αγγίζουμε και πιάνουμε πόμολα, πόρτες, ντουλάπια, ράφια κτλ. πολλές φορές την ημέρα μέσα στο σπίτι μας. Πρέπει να είναι ανθεκτικά και καλής ποιότητας για να αντέξουν την πολύ χρήση, ειδικά στην κουζίνα, αναφέρει η designer Michelle Lisac του Michelle Lisac Interior Design. Τα φθηνά κομμάτια δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και θέλουν συχνά αλλαγή.

Κουρτίνες

Οι κουρτίνες δίνουν design και στιλ στον χώρο, ενώ είναι και πρακτικές. Πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στα μέτρα του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας ενώ μπορείς να διαλέξεις από μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υφών.

Κλινοσκεπάσματα

Τα σεντόνια και τα σκεπάσματα είναι home essentials. Τα σετ πρέπει να είναι ποιοτικά και ανθεκτικά, ακόμη και πολυτελή, για άνεση και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Χρώμα

Η μπογιά που χρησιμοποιείς για να βάψεις τοίχους και πράγματα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Δες θες να έχεις ένα κακό αποτέλεσμα στο σπίτι σου.

bovary.gr