Εύκολοι τρόποι χρήσης της κανέλας για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Οι έρευνες που αποκαλύπτουν και μας υπενθυμίζουν τα οφέλη της στην υγεία μας είναι εκατοντάδες.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο όμως η κανέλα είναι κατάλληλη για χρήση τόσο στην επιδερμίδα μας, όσο και στα μαλλιά μας. Όσον αφορά τα οφέλη της στα μαλλιά, η κανέλα ενισχύει την υγεία και τη δύναμή τους, κάνοντάς τα πιο λαμπερά και μεταξένια.

Επιπροσθέτως, δρα κατά της τριχόπτωσης και τα βοηθά να μακρύνουν γρηγορότερα. Κι αυτό διότι η κανέλα έχει την ικανότητα να απολεπίζει με φυσικό τρόπο το τριχωτό της κεφαλής μας. Έτσι, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και οι ρίζες απελευθερώνονται ευκολότερα.

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε έτοιμα καλλυντικά προϊόντα που να περιέχουν κανέλα, διότι όχι μόνο είναι ακριβά, αλλά μπορεί τελικά να περιέχουν και μικρές ποσότητες. Παρακάτω προτείνουμε δύο εύκολους τρόπους να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στα μαλλιά σας.

Έλαιο κανέλας
Το έλαιο κανέλας θα βρείτε ότι είναι το πιο αγνό και απλό καλλυντικό προϊόν που θα βρείτε στην αγορά. Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας (περίπου 30 γραμμάρια). Αλείψτε τη συνιστώμενη ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σας και αλείψτε με αυτή το τριχωτό της κεφαλής σας. Μετά από λίγη ώρα ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας. Μπορείτε να επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα μαλλιών με μέλι και ελαιόλαδο
Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας ενισχύει τις βιταμίνες και τα μέταλλα και όλα τα ιχνοστοιχεία των δύο συστατικών. Και με το ελαιόλαδο αυτή η μάσκα θα κάνει τη διαφορά.

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (16 γρ.), 2 κουταλιές της σούπας μέλι (25 γρ.) και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη (10 γρ.). Μετά το λούσιμο, απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας κάνοντας μασάζ. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό και χρησιμοποιήστε κρέμα μαλλιών αν θέλετε να απομακρύνετε τη μυρωδιά του ελαιόλαδου.

enallaktikidrasi.com