Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι και λεμονάτα ρεβίθια

  • Τετάρτη, 1 Απρίλιος 2020 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια νόστιμη χορτοφαγική σαλάτα, που μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ γεύμα.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:60′ Έτοιμο σε:1:10′

powered by Rubicon Project

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
1 κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό)
χυμό από 1 λεμόνι
1 νεροπότηρο ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
10 ραπανάκια καθαρισμένα, σε φετούλες
10-15 ελιές Καλαμών
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σουρώνετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, τα βάζετε σε μια πάνινη πετσέτα και τα τρίβετε μεταξύ τους να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται. Αν μείνουν και μερικά, δεν πειράζει.

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τρυφερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα ρεβίθια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω και τα ραπανάκια.

Ρίχνετε στο μπλέντερ τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη μουστάρδα σε σκόνη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και ανακατεύετε καλά. Διακοσμείτε με ελιές Καλαμών και σερβίρετε.

olivemagazine.gr