Γιατί πρέπει να διατηρούμε κοντά τα νύχια μας εν μέσω κορωνοϊού

Πολλά έχουν γραφτεί για το πόσο σχολαστικά πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να αποφεύγουμε τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Κανείς δεν μας έχει αποκαλύψει όμως τι πρέπει να κάνουμε με την περιποίηση των νυχιών μας, τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης.

Σύμφωνα με την Daily News, μια νοσοκόμα από την Αυστραλία προειδοποιεί πως τα μακριά νύχια είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους διασποράς του κορωνοϊού.

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, ενημερώνει πως πολλοί άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στο σχολιαστικό πλύσιμο των χεριών τους και δεν επικεντρώνονται αρκετά στα νύχια τους. «Μεταξύ όλων των οδηγιών για το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών των 20 δευτερολέπτων, δεν έχω δει κανέναν να σημειώνει ότι είναι αδύνατο να πλένεις τα χέρια σου σωστά αν τα νύχια σου είναι μακριά», γράφει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Αποκάλυψε λοιπόν πως είναι πολύ εύκολο για τα βακτήρια, τους ιούς και τα μικρόβια να επιβιώσουν μέσα στα νύχια μας, πράγμα που σημαίνει ότι εάν τα δαγκώσουμε ή τα φέρουμε στο στόμα μας τότε υπάρχει κίνδυνος να τα μεταφέρουμε στο στόμα μας. «Είναι δύσκολο, όσο καλά κι αν πλένει κανείς τα χέρια του, να καθαρίσει ταυτόχρονα σχολαστικά και τα νύχια του. Θα χρειαζόταν κάθε φορά σχολαστικός καθαρισμός με ειδικό βουρτσάκι. Επειδή λοιπόν αυτό δεν είναι εφικτό, γι' αυτό προτείνουμε να κόβουμε όλοι κοντά τα νύχια μας», είπε η νοσοκόμα.

Και καταλήγει: «Σας παρακαλώ πολύ, κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης, κρατήστε τα νύχια σας κοντά».

Ο Purvi Parikh, λοιμωξιολόγος και ειδικός αλλεργιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, επιβεβαίωσε αυτή την άποψη: «Όλα τα είδη βακτηρίων, οι ιοί, οι ρύπων και τα μικρόβια μπορούν να συγκεντρωθούν κάτω από τα νύχια μας, και αυτά μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν στο στόμα μας. Κάθε φορά που αγγίζετε το πρόσωπό σας λοιπόν- ειδικά το στόμα, τη μύτη και τα μάτια σας- τα μετατοπίζεται στα σημεία που αποτελούν κύριες διόδους του οργανισμού σας. Και έτσι μπορεί να νοσήσετε», είχε πει στο The Cut, προσθέτοντας ότι τα μικρόβια που πηγαίνουν κατευθείαν στο στόμα μας είναι «ο ευκολότερος τρόπος για οποιαδήποτε μόλυνση».


Πηγή: real.gr