Πως θα απαλλαγείτε από τα εύθραυστα νύχια

Σπάνε εύκολα τα νύχια σας; Δείτε ποιες είναι οι αιτίες και τι μπορείτε να κάνετε για να δυναμώσετε τα νύχια σας. Όπως συμβαίνει και με άλλα στοιχεία της εμφάνισής μας (μαλλιά, δέρμα, μάτια), έτσι και τα νύχια μπορούν να αποτελούν δείκτη υγείας για τον οργανισμό μας, αλλά και να αποκαλύπτουν κάποιες από τις συνήθειες του τρόπου ζωής μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νύχια μας μπορεί να είναι πολλά και με διάφορες αιτιολογίες.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δώσουμε έμφαση σε ένα από τα μεγαλύτερα θέματα των νυχιών, αυτό της ευθραυστότητας. Και αυτό γιατί το εύκολο σπάσιμο των νυχιών ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα, κυρίως γυναικών. Πιθανές αιτίες που σπάνε τα νύχια μας:

Πολύ συχνή εφαρμογή τεχνικών που τρίβουν, αλλοιώνουν και ταλαιπωρούν την επιφάνεια του νυχιού, όπως η προσθήκη τεχνητών νυχιών, χρωμάτων μεγάλης διάρκειας, συχνή χρήση ασετόν και άλλων διαβρωτικών υλικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λεπταίνει το νύχι και να είναι πολύ εύθραυστο.

Πολύ αφυδατωμένα νύχια από τον ήλιο, από ακατάλληλα μανό ή και ασετόν.

Γενετικοί παράγοντες.

Χρήση σκληρών απορρυπαντικών χωρίς γάντια, που αφυδατώνουν και καταστρέφουν το νύχι.

Για τα νύχια των ποδιών, οι πιο συχνοί παράγοντες είναι τα στενά παπούτσια, η πολύωρη υγρασία, που τα μαλακώνει και τα κάνει πιο εύθραυστα, αλλά και παθολογικές καταστάσεις, όπως π.χ. οι μύκητες.

Η ελλειπής σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, που έχει σαν αποτέλεσμα να σπάνε τα νύχια ή και τα μαλλιά.

Παθολογικοί παράγοντες.

Προβολή

Αποκλείοντας την παθολογική περίπτωση, όπως η ψωρίαση ή κάποιας μορφής δερματίτιδα, όπου εκεί θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ας δούμε τι μπορεί να γίνει στις περισσότερες από τις άλλες περιπτώσεις.

Περιορίστε για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, τις τεχνικές καλλωπισμού των νυχιών και τα προϊόντα που τα ταλαιπωρούν. Επιλέξτε θεραπευτικές περιποιήσεις με ειδικά προϊόντα με βιταμίνες και αιθέρια έλαια, που θα «ενυδατώσουν» τα νύχια, θα ενισχύσουν τη δομή του και θα το ξεκουράσουν.

Μην αφήνετε τα νύχια σας να μακρύνουν πολύ, κόβετέ τα αρκετά κοντά και σε σχήμα οβάλ, για να μη σπάνε στις γωνίες τους και σε περίπτωση που κάποιο σπάσει βαθειά, ίσως χρειαστεί να το κολλήσετε με κόλλα νυχιών, για να μη χειροτερέψει η κατάστασή του.

Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα – κρέμες φυσικής ενίσχυσης και ενυδάτωσης του νυχιού, κάνοντας μάλαξη στην επιφάνειά του και φορώντας στη συνέχεια γάντια, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χρησιμοποιήστε γάντια σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που τα χέρια σας πρόκειται να έρθουν σε επαφή με πολύ νερό και απορρυπαντικά. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας γενικότερα με θρεπτικές τροφές και ειδικότερα με τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, σίδηρο, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Επιλέξτε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άφθονα λαχανικά.