Πως μπορείς - Η Παναγιώτα -Χριστίνα από το Ηράκλειο πήρε έπαινο για το ποίημα της

  • Σάββατο, 21 Μάρτιος 2020 10:44
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Στις δύσκολες αυτές μέρες για την εκπαιδευτική και φυσικά την ευρύτερη κοινότητα στοιχεία της προ επιδημίας καθημερινότητας αναδύονται κατά καιρούς.

Ο 36ος Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων, που έλαβε χώρα πριν το αναγκαστικό κλείσιμο των σχολείων, εξέδωσε αποτελέσματα στις 13.3.2020.

Η μαθήτρια της Β΄τάξης του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Τάλως), Φραγκιαδάκη Παναγιώτα-Χριστίνα διακρίθηκε με τον 1ο έπαινο στην κατηγορία «Μαθητές Γυμνασίου» για το ποίημά της με τίτλο «Πως μπορείς...». Η προγραμματισμένη βράβευση δυστυχώς αναβάλλεται επ’αόριστον λόγω του περιορισμού συγκεντρώσεων για να εμποδιστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Η Παναγιώτα-Χριστίνα Φραγκιαδάκη αναφέρει για την βράβευσή της: «Η ποίηση είναι ένας τρόπος έκφρασης και κατανόησης του εαυτού μου και της κοινωνίας που ζω. Πιστεύω ότι είναι και ένα μήνυμα αλλαγής των συνθηκών για να γίνουν καλύτερες. Με την ποίηση περνάω τον χρόνο μου, διώχνω το άγχος, χαλαρώνω από τις υποχρεώσεις και χαίρομαι, όταν διαβάζω αυτά που γράφω κι όταν αυτό αναγνωρίζεται τόσο για μένα όσο και για το σχολείο μου.»

Η σημαντική αυτή επιτυχία της μαθήτριάς μας είναι η δεύτερη μετά την περσινή της διάκριση στον 38ο  Πανελλήνιο/ 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (Europe at School).

[Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου]
Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Την φετινή σχολική χρονιά, ωστόσο, η Παναγιώτα - Χριστίνα Φραγκιαδάκη συμμετείχε στον Διαγωνισμό ως μέλος του Πολιτιστικού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής, που λειτουργεί στο σχολείο μας με σκοπό να αξιοποιήσει τις διαφαινόμενες συγγραφικές αρετές και κυρίως το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών μας για την συγγραφή διαφόρων κειμενικών ειδών από ποίηση μέχρι δοκίμιο. Η δεκαεξαμελής ομάδά μας λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς, συμμετέχει σε προγράμματα e-twinning, πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις και ...δημιούργει με ελπίδα για το μέλλον και αγάπη για την λογοτεχνία και τη συγγραφή. Την ομάδα συντονίζουν και καθοδηγούν οι φιλόλογοι του σχολείου μας, Μαρία Φιολιτάκη και Χρυσή Χουρσάν κι έχει την αμέριστη στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διεύθυνσης.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρουν θερμά την μαθήτριά τους για την επιτυχία και την διάκρισή της.