Kάνουν την περιποίηση μας ... νόστιμη - Τέσσερα μπαχαρικά με μοναδικές καλλυντικές ιδιότητες

Μέχρι σήμερα τα χρησιμοποιούσαμε για να νοστιμίζουν το φαγητό, όμως αυτά μπορούν… να νοστιμίσουν και την περιποίησή μας χαρίζοντας νέες δυνάμεις στην επιδερμίδα μας. Διαλέξαμε τέσσερα μπαχαρικά που αν και είναι συνηθισμένα, δεν έχουν καθόλου συνηθισμένες ιδιότητες όταν εφαρμόζονται τοπικά ως συστατικά DIY καλλυντικών. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Κανέλα

Πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, E, έχει αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που καταπολεμούν την ακμή και βοηθάνε στην ανάπλαση του δέρματος. Επίσης θεωρείται ένα εξαιρετικό τονωτικό για το τριχωτό.

Δείτε επίσης: Κοροναϊός : Το Facebook ανακοίνωσε ότι σφάλμα στο σύστημά του εμποδίζει την εμφάνιση νέων ειδήσεων για την επιδημία

Μοσχοκάρυδο

Στην αγιουρβέδα είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του. Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για το λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής, αφού μειώνει την πιθανότητα μολύνσεων, εξυγιαίνει τους φραγμένους πόρους και συμβάλλει στον έλεγχο του σμήγματος.

Mαύρο Πιπέρι

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, βιταμίνη Α και C, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξαιρετική αντιγηραντική δράση. Επιπλέον προκαλεί υπεραιμία που συμβάλλει στην αποτοξίνωση και κάνει το δέρμα να λάμπει. Επιπλέον, οι κόκκοι του μπορούν να προστεθούν σε σκραμπ για πιο απαλή επιδερμίδα.

Κουρκουμάς

Το συναντάμε συχνά σε παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς από όλο τον κόσμο. Χάρη σε μια πληθώρα ευεργετικών ουσιών και ιδιαίτερα της κουρκουμίνης, προστατεύει τους ιστούς και το κολλαγόνο, ενώ καταπολεμά τις φλεγμονές, τις δυσχρωμίες και επιταχύνει την επούλωση των πληγών.

imommy.gr