Επισκεφθείτε από τον καναπέ του σπιτιού σας 1200 διάσημα μουσεία σε όλο τον κόσμο

Η παραμονή στο σπίτι μπορεί να γίνει ευχάριστη και διασκεδαστική μέσα από την εικονική περιήγηση σε περισσότερα από 1.200 διάσημα μουσεία του κόσμου.

Οι λάτρεις και μη της τέχνης έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη και να δουν πίνακες ή άλλες μορφές τέχνης χάρη στο Google Arts & Culture.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.200 μουσεία και γκαλερί, στα οποία μπορεί κανείς να περιηγηθεί από τον υπολογιστή του. Ανάλογα με το μουσείο που επιλέγει κάποιος, θα μπορεί να θαυμάσει διάφορα έργα τέχνης από γνωστές συλλογές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να περιηγηθεί εικονικά σε χώρους του μουσείου.

Ανάμεσα στα μουσεία που περιλαμβάνει η πλατφόρμα βρίσκεται το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του ολλανδού μετα-ιμπρεσιονιστή, η γκαλερί Ουφίτσι (Uffizi) στη Φλωρεντία, όπου στεγάζεται το αναγεννησιακό αριστούργημα Πριμαβέρα (Primavera) του Μποτιτσέλι και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται «αρχαιολογικοί θησαυροί» όπως οι αρχαίες αιγυπτιακές μούμιες. Επιπλέον, οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής μπορούν να εξερευνήσουν το μοντέρνο, σπειροειδές σχέδιο του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, σχεδιασμένο από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

perierga.gr