Tρεις λόγοι για τους οποίους η επιδερμίδα σου είναι θαμπή

Υπάρχουν κάποιες φάσεις της ζωής, που θα παρατηρήσεις πως η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει τη λάμψη, τη φωτεινότητα και την ομοιομορφία της. Συχνά, αυτή η εικόνα της μπορεί να συνοδεύεται κι από άλλα σημάδια, όπως μαύροι κύκλοι, σακούλες και πρήξιμο γύρω από την περιοχή των ματιών, κάνοντας τις ημέρες που κυκλοφορούσες ακόμα και χωρίς makeup, να αποτελούν παρελθόν. To αποτέλεσμα είναι να αισθάνεσαι (και δικαιολογημένα δηλαδή) ότι έχεις γεράσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και να σε πιάνει πανικός. Γνωρίζεις όμως ποιοι είναι οι παράγοντες που έχουν φέρει την επιδερμίδα σου σε αυτό το σημείο;

Μη επαρκής απολέπιση

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, εκατομμύρια είναι τα νεκρά κύτταρα που θα πρέπει σε τακτική βάση να απομακρύνονται από την επιδερμίδα με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία αντικατάστασής τους με νέα, υγιή κύτταρα και η επαναφορά της μεταξένιας υφής της επιδερμίδας.

Ελλιπής ενυδάτωση

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι πιο σημαντικό από όσο φαντάζεσαι και να μην σχετίζεται απλά με την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας. Οι ειδικοί παρομοιάζουν συχνά το δέρμα με ένα μπαλόνι. Οταν αυτό είναι γεμάτο αέρα, τότε είναι λαμπερό και χωρίς καμία “ρυτίδα”. Ετσι συμβαίνει και με την επιδερμίδα, η οποία χρειάζεται βαθύτερη ενυδάτωση. Για το λόγο αυτό, συνιστούν να χρησιμοποιείς πάντοτε serum ή booster, τα οποία είναι ελιξίρια λάμψης και ενέργειας και αποκαθιστούν τον προστατευτικό φραγμό , ενυδατώνουν την επιδερμίδα σε βάθος, ενισχύουν τους μηχανισμούς άμυνας των κυττάρων της, προσφέροντας ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και βελτιώνουν την υφή και τη χροιά της, ενισχύοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό.

Ελλιπής πρόσληψη μετάλλων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων

Η διατροφή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ποιότητα του δέρματος, την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και την αντίστασή του στα σημάδια γήρανσης. Ωστόσο, είναι γεγονός πως μονάχα μέσα από αυτήν και εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις να προσφέρεις στον οργανισμό σου τα απαραίτητα μέταλλα, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Σίγουρα μπορείς να τα βρεις ως συστατικά σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, όμως αν θέλεις να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο την προσπάθεια ανανέωσής της, οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσεις την πρόσληψη πολυβιταμινών σε μορφή συμπληρώματος.

marieclaire.gr