Πέντε ασχολίες που θα σε κάνουν να μην θες να βγεις από το σπίτι

  • Κυριακή, 15 Μάρτιος 2020 09:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μάς έχουν κάνει να μην αφιερώνουμε αρκετό χρόνο σε ασχολίες και ανθρώπους, που κάποτε θα φροντίζαμε να είναι οπωσδήποτε μέσα στο πρόγραμμά μας. Αν αυτές τις μέρες που είναι υπευθυνότητα όλων μας να #μένουμε_σπίτι, περνούν από το μυαλό σας διάφορες, αλλά όχι πολύ συγκεκριμένες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε δημιουργικά και ποιοτικά τον χρόνο σας, σας έχουμε συγκεντρώσει κάποια πράγματα που σίγουρα θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε το “μέσα”.

1. Είναι ώρα να βρούμε χρόνο για την οικογένειά μας

Μπορεί να ακούγεται αρκετά κοινότοπο αλλά η αλήθεια είναι πως πλέον έχει μειωθεί δραστικά ο χρόνος που αφιερώνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα γι’ αυτό καλό είναι εν όψει του κορωνοϊού, να κάτσουμε μαζί τους, κάνοντας ουσιαστικές συζητήσεις.

Μπορούμε να αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους, αφήνοντας κάθε άλλη ασχολία για μετά. Αφήνουμε στην άκρη τα κινητά, κλείνουμε την τηλεόραση και καθόμαστε αναπαυτικά μαζί τους για να ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν και ίσως, δεν βρίσκαμε τον χρόνο να ακούσουμε μέχρι τώρα.

2. Μπορούμε να διαβάσουμε εκείνο το βιβλίο που πάντα αφήναμε στη μέση

Σχεδόν πάντα ξεκινάμε ένα βιβλίο που μας απορροφά και είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε αισίως μέχρι το τέλος της υπόθεσής του. Όμως, οι πυρετώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας μάς κάνουν τελικά να το αφήνουμε στη μέση.

Τώρα μπορούμε να πιάσουμε από την αρχή εκείνο το βιβλίο που θέλαμε να ολοκληρώσουμε αλλά δεν βρίσκαμε τον χρόνο, προσθέτοντάς το στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα για να χαλαρώσουμε αγκαλιά με ένα μυθιστόρημα, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως η ανάγνωση πριν παραδοθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα, βοηθάει πολύ την ποιότητα του ύπνου μας.

3. Το πικ νικ των ονείρων μας δεν γίνεται μόνο στην εξοχή

Ναι, καλά διαβάσατε! Μπορούμε να διοργανώσουμε πικ νικ στον προσωπικό μας χώρο, φέρνοντας την άνοιξη μέσα στο σπίτι μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να στρώσουμε ένα όμορφο σεντόνι στο χαλί του σπιτιού μας, να γεμίσουμε ένα καλαθάκι με μικρά εδέσματα, καλό κρασί και να διακοσμήσουμε όπως επιθυμούμε τον χώρο μας, με κεριά και αναπαυτικές μαξιλάρες.

Δεδομένου ότι αποφεύγουμε τα πάρτι αυτή την περίοδο, μπορούμε να απλώσουμε το πικ νικ μπροστά στα πόδια των οικογενειακών μας προσώπων και να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές χαράς και γέλιου.

4. Πρωταγωνιστές σε εκπομπή μαγειρικής

Οι εκπομπές μαγειρικής που κυκλοφορούν είναι τόσες που σχεδόν πάντα τρέχουμε στην κουζίνα για να βρούμε τα απαραίτητα υλικά της συνταγής που μας έμεινε στο μυαλό ώστε να την δοκιμάσουμε.

Την ώρα λοιπόν του πειραματισμού, μπορείτε να καταγράψετε τις ξεκαρδιστικές στιγμές σε βίντεο, φτιάχνοντας τη δική σας μαγειρικής εκπομπής! Όταν δείτε τα αποτελέσματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάτε για μέρες μαζί με τους συμπρωταγωνιστές σας!

5. Ας δημιουργήσουμε το δικό μας επιτραπέζιο

Ήρθε η ώρα να επικαλεστούμε όλη μας τη φαντασία και την πρωτοτυπία προκειμένου να σκαρφιστούμε το πιο διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι που θα γίνει το αγαπημένο όλων μέσα στο σπίτι. Μπορούμε να σκεφτούμε σε ποια κατηγορία θέλουμε να το εντάξουμε, καθώς και να γράψουμε τους κανόνες που θα θέλαμε να έχει.

Η αλληλεπίδραση μέσα από την εφεύρεση που θα έχετε κάνει, θα είναι ασύγκριτα διασκεδαστική και δεν θα θέλετε να τελειώσει!

Οι ημέρες που καλούμαστε να μείνουμε σπίτι μπορούν να γίνουν πολύ “ζεστές” αρκεί να το προσπαθήσουμε. Υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι θησαυροί μέσα σε κάθε προσωπικό χώρο και είναι ώρα να τους αξιοποιήσουμε, επιστρατεύοντας όλη μας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Πηγή: jenny.gr