Καθαρή κουζίνα: Μικρά κόλπα για να περάσετε λιγότερο χρόνο καθαρίζοντας

  • Σάββατο, 14 Μάρτιος 2020 09:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ακολουθήστε τις συμβουλές καθαρισμού μας στην κουζίνα ώστε να έχετε τη δυνατότητα να περάσετε λιγότερο χρόνο τρίβοντας και περισσότερο χρόνο σε πιο ευχάριστα πράγματα.

Πάντα προετοιμασμένοι και οργανωμένοι

Ίσως να ακουστεί παράλογο με την πρώτη σκέψη, αλλά είναι καλύτερο να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας πριν το μαγείρεμα. Αυτό θα σας γλιτώσει χρόνο, αφού θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Είναι σημαντικό να υπάρχει χώρος στον κάδο απορριμμάτων ώστε τα άχρηστα υλικά να μην συσσωρεύονται πάνω στους πάγκους. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε τις επιφάνειες εργασίας σας καθαρές και μόνο με τα υλικά που χρειάζεστε για το μαγείρεμα.

Χρησιμοποιήστε έξυπνα το πλυντήριο πιάτων σας

Σιγουρευτείτε ότι το πλυντήριο πιάτων είναι άδειο πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε, κυρίως όταν το κάνετε για μεγάλα γκρουπ ανθρώπων όπως πριν από ένα δείπνο με φίλους. Γεμίστε το πλυντήριο πιάτων, καθώς μαγειρεύετε. Με αυτό τον τρόπο, οι επιφάνειες εργασίας θα μείνουν με τα απαραίτητα για τις επόμενες φάσεις της προετοιμασίας του δείπνου και θα μειώσουν τον χρόνο να βρείτε που έχετε αφήσει κάποιο υλικό. Κανείς δεν θα ήθελε να σκύψει και να γεμίσει ένα πλυντήριο πιάτων με γεμάτη κοιλιά. Όσα λιγότερα οικιακά σκεύη πρέπει να τοποθετήσετε μετά από ένα δείπνο, τόσο το καλύτερο.

Γεμίστε ένα μπολ με νερό και υγρό σαπούνι πιάτων

Εάν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων στο σπίτι, γεμίστε το μπολ με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι πιάτων πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Περάστε μια φορά κάθε οικιακό σκεύος που τελειώσατε τη χρήση του και αφήστε το στο νεροχύτη χωρίς να ξεβγάλετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαριστούν τα σκεύη πιο εύκολα μετά το δείπνο. Ακούγεται πολύ απλό αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό.

Πετάξτε τα σκουπίδια στον κάδο καθώς εργάζεστε

Ρίξατε ένα πακέτο ζυμαρικά στην κατσαρόλα να βράσουν; Πετάξτε το κουτί στον κάδο ανακύκλωσης. Καθαρίσατε ένα κρεμμύδι; Πετάξτε τα υπολείμματα και μην τα αφήνετε στον πάγκο εργασίας.

Μην σταματήσετε να είστε οργανωμένοι

Καθώς μαγειρεύετε, μην σταματήσετε την τακτοποίηση. Αν έχετε χρησιμοποιήσει το μισό βαζάκι από κάποιο υλικό, τοποθετήστε το βαζάκι πίσω στο ντουλάπι ή το ψυγείο. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε λιγότερη δουλειά μετά το δείπνο και θα αποφύγετε ατυχήματα πάνω στη βιασύνη.

Μην αφήσετε όλο το καθάρισμα για μετά το δείπνο

Τα ζεστά υλικά μαγειρέματος είναι πιο εύκολο να καθαριστούν όταν είναι ακόμα ζεστά. Κυρίως όταν αυτά έχουν πέσει πάνω στα μάτια της κουζίνας. Το χάος κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν θα βοηθήσει στο να κρατήσετε το μυαλό σας στο επόμενο βήμα της συνταγής.

Ψεκάστε με υγρό γενικού καθαρισμού τους πάγκους πριν ξεκινήστε να τρώτε

Ο πάγκος εργασίας είναι πιο εύκολο να καθαριστεί εάν αφήσετε το υγρό καθαρισμού να δράσει. Όταν τελειώσετε το μαγείρεμα, και κάθε πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα, περάστε τους πάγκους και τις επιφάνειες που έχετε χρησιμοποιήσει με το υγρό καθαρισμού της επιλογής σας και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του.

Πρωτο Θεμα