Κοροναϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα- Κλείνουν καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα

  • Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 19:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Η κυβέρνηση προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επέκτασης του κοροναϊού.

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κοροναϊού», τόνισε αρχικά ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε:

«Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση».

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε πως στη χώρα μας υπάρχουν πλέον 190 κρούσματα ενώ 73 είναι τα νέα κρούσματα και 36 είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση (ορφανά) εκ των οποίων τα εννέα (9) στην Αττική. Πέντε (5) ασθενείς είναι διασωληνομένοι και σε σοβαρή κατάσταση, ενώ νοσηλεύονται συνολικά 47 άτομα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι και στη συνέχεια προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων:

«Ανακοινώνουμε ότι κλείνουν: εμπορικά κέντρα, καφέ, μπαρ και όλη η εστίαση εκτός των ντελίβερι και των take away, εστιατόρια, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, τα κέντρα αισθητικής, αθλητικοί χώροι.

Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι ανοσοκατεσταλμένοι».