Nέα και όμορφη - Φυσικοί τρόποι να σβήσουμε χρόνια από το πρόσωπό μας

  • Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 08:46
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Mπορούμε να δείχνουμε πιο φρέσκιες από ποτέ, χάρη σε μερικές έξυπνες κινήσεις που δεν κοστίζουν

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας, αλλά δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να επισκεφθούμε έναν δερματολόγο ή να ξοδέψουμε χρήματα σε καλλυντικά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να δείχνουμε πιο φρέσκιες και ανανεωμένες από ποτέ, χάρη σε μερικές έξυπνες κινήσεις που δεν κοστίζουν.

Για πιο απαλό δέρμα…

Αντί να χρησιμοποιήσουμε μια μάσκα λάμψης, βρέχουμε μια καθαρή πετσέτα από βαμβάκι και τη βουτάμε σε ένα μπολ με γάλα πλήρες. Τη στραγγίζουμε ελαφρώς και την απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο για δέκα λεπτά. Το γάλα περιέχει πρωτεϊνες, αμινοξέα και βιταμίνες και γαλακτικό οξύ, στοιχεία που δυναμώνουν και απολεπίζουν ελαφρά το δέρμα. Εμείς, το κάναμε και αφού ξεβγάλαμε το πρόσωπο διαπιστώσαμε ότι έγινε πολύ πιο απαλό και φωτεινό.

Δείτε επίσης: Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό

Για πιο φωτεινό χαμόγελο…

 

Αντί να δώσουμε λεφτά για λεύκανση, αναμειγνύουμε μαγειρική σόδα με νερό σε αναλογία τέτοια ώστε να δημιουργηθεί μια σφιχτή πάστα και τη διατηρούμε σε ένα βαζάκι που σφραγίζει. Μία με δυο φορές την εβδομάδα βουρτσίζουμε τα δόντια μας με αυτή. Το κάναμε για ένα μήνα και μειώθηκαν οι επιφανειακοί λεκέδες ενώ συνολικά τα δόντια μας έγιναν ένα τόνο πιο λευκά.

Για ανανεωμένο βλέμμα…

 

Αντί να βάζουμε τόνους κονσίλερ στα μάτια για να καμουφλάρουμε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, κάνουμε το εξής: Ακουμπάμε σε κλειστά βλέφαρα από ένα σακουλάκι τσαγιού (χρησιμοποιημένο) και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Η τεϊνη συρρικνώνει τα αγγεία κάτω από τα μάτια και διεγείρει την κυκλοφορία της λέμφου. Η συγκεκριμένη διαδικασία σε συνδυασμό με τον ύπνο κάνει θαύματα. Το κάναμε, για μία βδομάδα, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε και είδαμε αισθητή διαφορά.

Για lifting ματιών…

 

Για να ζωηρέψουμε το βλέμμα μας και να κάνουμε τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα χωρίς μέικ απ, το πιο αποτελεσματικό τρικ είναι το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες. Για να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμα, ζεσταίνουμε το ψαλίδι με το πιστολάκι για 15’’. Η ζέστη θα σταθεροποιήσει την καμπύλη των βλεφαρίδων.

Για πιο σαρκώδη χείλη…

 

Αντί να χρησιμοποιούμε λιπ γκλος με διεγερτικές ουσίες, μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας ένα λιπ μπαλμ με τσίλι. Θα χρειαστούμε ¼ από μία πιπεριά τσίλι την οποία την πολτοποιούμε και την ανακατεύουμε με μια κουταλιά βαζελίνης. Απλώνουμε το μείγμα στα χείλη προσέχοντας να μη βγαίνει από το περίγραμμα και το αφήνουμε 5’-6’. Αντί για τσίλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικας. Τα καυτερά αυτά συστατικά αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν ένα προσωρινό οίδημα.

imommy.gr