Η πρωθιέρεια της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας - Ξανθή Γεωργίου, μία ντελικάτη ηθοποιός-αρχαιολόγος

  • Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 19:52
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Το ταξίδι της προς το Τόκιο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα μετά την τελετή αφής από τα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. «Υπάρχει μια μυσταγωγία και ιερότητα στην τελετή αφής της φλόγας που με αγγίζει βαθιά στη ψυχή» είχε δηλώσει η Ξανθη Γεωργίου, ως ιέρεια, μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας το 2018.


Μία ηθοποιός με σπουδαία κίνηση μιάς και έχει κανει σπουδές σε κλασικό και μοντέρνο χορό, και είναι κάτοχος πτυχίου «Elementary, Royal Academy» 
Λιγνή, με κομψό χτένισμα και χορευτικές κινήσεις, η ηθοποιός Ξανθή Γεωργίου που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στο θέατρο στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου, έκλεψε την παράσταση.

H πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου είναι Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και Απόφοιτος Αρχαιολογίας του τμήματος Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

H σημερινή τελετή αφής πραγματοποιήθηκε, χωρίς κόσμο λόγω κορωνοϊού, αλλά με κάθε λαμπρότητα στο τελετουργικό. Η φλόγα άναψε με φυσικό τρόπο μέσω του κοίλου κατόπτρου στα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου η οποία και την παρέδωσε στην πρώτη λαμπαδηδρόμο Αννα Κορακάκη.

«Η εμπειρία δεν περιγράφεται, βιώνεται» έχει δηλώσει στο παρελθόν η ηθοποιοός για τη μυσταγωγία της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας.

Μία πρωθιέρεια χορεύτρια, ηθοποιός, αρχαιολόγος
Η πρωθιέρεια της τελετης της Ολυμπιακής φλόγας Ξανθή Γεωργίου γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1982 στην Αθήνα και είναι ηθοποιός.
Είναι Απόφοιτος της Δραματικής  Σχολής του Ωδείου Αθηνών και Απόφοιτος Αρχαιολογίας του τμήματος Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Μία ηθοποιός με σπουδαία κίνηση μιάς και έχει κανει σπουδές σε κλασικό και μοντέρνο χορό, και είναι κάτοχος πτυχίου «Elementary, Royal Academy».

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες «Απ’ Τα Κόκαλα Βγαλμένα» (2010) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα, «Ζητείται Ψεύτης» (2010) σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη, «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά» (2011) σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη αλλά και στο «Ουζερί Τσιτσάνης» (2015) σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

Στο θέατρο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου στην εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Δείπνο ηλιθίων» ενω εχει παιξει στο «Δον Ζουάν ή η πέτρινη ευωχία» στο Faust, «Το γαλάζιο του ουρανού» στο θεάτρο Αλκμήνη.
Πηγή: iefimerida.gr