Έζησαν μαζί 60 χρόνια και τους σκότωσε ο ιός με λίγες ώρες διαφορά

  • Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 13:34
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η Ιταλία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς από τον κορονοϊό, 827 στο σύνολο.

Η 82χρονη Severa Belotti και ο 86χρονος Luigi, που έμεναν στην πόλη Αλμπίνο, στην επαρχία του Μπέργκαμο, έζησαν μαζί για 60 ολόκληρα χρόνια και ο ιός τους χώρισε με δύο ώρες διαφορά.

Ο συντετριμμένος γιος τους Luca Carrara είπε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι οι γονείς του πέθαναν μόνοι τους καθώς δεν του επιτρεπόταν να τους επισκεφτεί. «Τα αγαπημένα σου πρόσωπα μένουν μόνα τους και εσύ δεν μπορείς να πεις αντίο, να τους αγκαλιάσεις, να τους δώσεις θαλπωρή και αγάπη».

Μάλιστα κατηγορεί το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκαν ότι δεν ξέρει πού να βάλει πλέον τους ασθενείς, με τους γιατρούς να επιλέγουν να ασχοληθούν με τους νεότερους και να αφήνουν τους ηλικιωμένους να πεθαίνουν. Όπως λέει ο πατέρας του δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας και δεν ήξερε τι σημαίνει η επίσκεψη στο γιατρό.

Ο Luca δεν κατάφερε ούτε να δει τα νεκρά σώματα των γονιών του καθώς μετά το θάνατό τους μεταφέρθηκαν αμέσως στο νεκροταφείο και αναμένεται να αποτεφρωθούν τις επόμενες μέρες, καθώς δεν υπάρχει χώρος εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των νεκρών.