O απόλυτος τρόπος να φτιάχνεις μακαρονάδες

  • Δευτέρα, 9 Μάρτιος 2020 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το μυστικό στα μακαρόνια δεν είναι μόνο η ετοιμασία τους, αλλά κυρίως το φινίρισμά τους.

Όπως μας λένε μονίμως οι ιταλοί σεφ, η μακαρονάδα ολοκληρώνεται στο τηγάνι και όχι στην κατσαρόλα!

Στα μάτια της κουζίνας υπάρχουν πάντα δύο σκεύη όταν φτιάχνουμε πιάτο με μακαρόνια. Μια κατσαρόλα με το σπαγγέτι και ένα τηγάνι για τη σος.

Αφού μαγειρέψουμε λοιπόν τα μακαρόνια, πάντα al dente, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι που φτιάχνουμε τη σάλτσα, προσθέτοντας και λίγο από αυτό το γεμάτο άμυλο νερό όπου έβρασαν. Το άμυλο θα κάνει τη σάλτσα να κολλήσει στα μακαρόνια, χαρίζοντας και πιο κρεμώδη υφή, αλλά και συνοχή στη σος.

Το μυστικό είναι να βγάλεις τα μακαρόνια από το νερό λίγες στιγμές προτού γίνουν al dente, κάνα λεπτό δηλαδή, καθώς θα μαγειρευτούν κι άλλο στο τηγάνι. Τα θέλουμε ελαφρώς πιο σκληρά απ’ ό,τι θα τα τρώγαμε όταν βγουν από την κατσαρόλα.

Όλη η δουλειά γεύσης θα γίνει στο τηγάνι. Αν η σάλτσα μας είναι ελαφριά, όπως οι σάλτσες ντομάτας, τότε καλό είναι να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο στο τηγάνι.

Το τελευταίο μυστικό λαμβάνει χώρα σε αυτό το βήμα. Όταν τα έχουμε βάλει όλα στο τηγάνι, την καυτή σάλτσα που ετοιμάστηκε μόλις, τα μακαρόνια και το νερό με το άμυλο, τότε δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει το μείγμα.

Αυτό θα εξατμίσει τα υγρά, θα χαρίσει συνοχή στη σάλτσα και θα την ενσωματώσει στα μακαρόνια. Τελειότητα…

newsbeast