Κριθαρότο με καλαμαράκια και κρασί

  • Πέμπτη, 5 Μάρτιος 2020 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα πολύ αρωματικό κριθαρότο με άνηθο και μαραθόριζα, ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′

powered by Rubicon Project

Υλικά
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, σε χοντρές φέτες
½ μαραθόριζα, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κονσέρβες καλαμαράκια
300 γρ. κριθαράκι
400 γρ. τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
1 κουτ. σούπας τοματοπολτο
2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και, μόλις κάψει, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε να «ψηθεί» λίγο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα Τοματάκια και τα λιώνετε με μια κουτάλα. Ρίχνετε σταδιακά 1 λίτρο καυτό νερό και ανακατεύετε. Θέλουμε το κριθαράκι να χυλώσει ωραία, όπως το ρύζι στο ριζότο.

Περίπου 2 λεπτά πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε τα καλαμαράκια, λίγο άνηθο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.

olivemagazine.gr