Έτσι θα προστατευθείτε από την ύπουλη αλλεργία στην μούχλα

  • Τετάρτη, 4 Μάρτιος 2020 08:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Αν είστε αλλεργικοί στην μούχλα, μπορεί να νιώθετε σαν να είστε χαμένοι από χέρι. Η μούχλα ευδοκιμεί σε πολλά μέρη, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Η μούχλα ευδοκιμεί σε πολλά μέρη, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Αλλά μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτή:

Σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε από το σπίτι
Η μούχλα είναι πιο πιθανό να βρίσκεται είναι σε ορισμένους τύπους καταστημάτων και επιχειρήσεων. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν θερμοκήπια, φάρμες, ανθοπωλεία, εργοτάξια και καταστήματα με αντίκες. Πριν ξεκινήσετε για τέτοια μέρη, πάρτε τα φάρμακα για την αλλεργία σας ή φορέστε μια μάσκα.

Γνωρίστε τι πρέπει να αποφεύγετε
Το άκοπο γρασίδι και οι σωροί από φύλλα είναι βασικές περιοχές που αναπτύσσεται μούχλα. Μείνετε μακριά εάν μπορείτε. Αν πρέπει να βγείτε σε τέτοια σημεία, φορέστε μάσκα. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, κάντε άμεσα ένα ντους για να ξεπλύνετε οποιαδήποτε σπόρια μούχλας που κόλλησαν στο δέρμα και στα μαλλιά σας.

Απομακρύνετε την υγρασία
Κάντε το σπίτι σας λιγότερο “επιρρεπές” στην μούχλα. Το μυστικό είναι να ελέγχετε την ποσότητα της υγρασίας στον αέρα. Οι αφυγραντήρες και τα κλιματιστικά θα σας βοηθήσουν. Η υγρασία στον χώρο θα πρέπει να είναι κάτω από 60%. Κάπου μεταξύ 35% και 50% είναι το ιδανικό.

Αφαιρέστε την μούχλα που δημιουργείται εκ νέου
Εάν εντοπίσετε μούχλα σε μια σκληρή επιφάνεια στο σπίτι σας, όπως σε γυαλί, πλαστικό, ή στα πλακάκια, καθαρίστε τη χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα χλωρίνης, σαπούνι και νερό, ή ένα άλλο εμπορικό προϊόν. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να βρείτε την πηγή της μούχλας και να την απομακρύνετε πλήρως.

Πηγή: iatropedia.gr