Έξι τύποι ανθρώπων που δεν πρέπει να μπλέξεις ποτέ - Ένας οδηγός ψυχικής επιβίωσης

  • Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 09:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, κοντά μας που «ρουφούν» την ενέργειά μας και αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας μας, είναι να τους βγάλει από τη ζωή του.

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο και κάτω από ποικίλες συνθήκες, όπως είναι η οικογένεια, τα ΜΜΜ, το σούπερ μάρκετ και η δουλειά. Και μονίμως δημιουργούμε έναν δεσμό, άλλες φορές πιο χαλαρό και άλλες φορές πιο δυνατό, ίσως τόσο ισχυρό που είναι δύσκολο να πεις: «ναι, μού κάνεις κακό και δεν θέλω να έχουμε επαφή πλέον».

Έχει διαπιστωθεί εξάλλου, πως πίσω από συνηθισμένα προβλήματα όπως άγχος, στρες, κατάθλιψη και κρίσεις πανικού κρύβονται προβλήματα σχέσεων, τα οποία δεν ξεκαθαρίζουμε. Οι 6 παρακάτω λοιπόν, τύποι ανθρώπων πρέπει να βγουν από τη ζωή μας ή έστω να τους περιορίσετε άμεσα:

Ο Νάρκισσος

Ένα τέτοιο άτομο έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, θεωρεί ότι είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο και αποζητά την προσοχή και τον θαυμασμό των γύρω του.

Αυτό που έχετε να κάνετε: Είναι να απολαύσετε τα θετικά χαρακτηριστικά του, αν δεν μπορείτε να τον αποφύγετε  αλλά κρατήστε χαμηλές προσδοκίες. Επειδή εκείνος πιστεύει πως είναι πάντα πρώτος, το να θυμώσετε ή να δηλώσετε τις ανάγκες σας δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Το Θύμα

Πάντα έχει κάτι. Κάπου πονάει, κάτι πάει στραβά, κάποιος θέλει να του κάνει κακό. Θεωρεί ότι ο κόσμος είναι εναντίον του και ότι όλα τα στραβά συμβαίνουν μόνο σε εκείνον.

Αυτό που έχετε να κάνετε: Είναι να μην παίξετε τον ρόλο του ψυχολόγου γιατί ακόμα και αν προσπαθήσετε να βρείτε λύση στα όποια προβλήματα αυτού του ατόμου, η απάντηση θα είναι «ναι, αλλά…». Μάλιστα, αν είναι συγγενής ή φίλος, βάλτε χρονικό όριο και πείτε πόσο χρόνο έχετε, όπως «έχω 5 λεπτά στη διάθεσή μου να σε ακούσω. Αν θες μπορούμε να βρούμε λύσεις γιατί κατανοώ το πρόβλημά σου αλλά η ίδια συζήτηση ξανά δεν το λύνει».

Ο… Ελεγκτής

Είναι δυναμικός χαρακτήρας και μονίμως ασχολείται με κάτι. Μάλιστα, συνήθως καταπιάνεται με πράγματα που δεν την αφορούν, καταλήγοντας να προκαλεί εντάσεις και συγκρούσεις.

Αυτό που έχετε να κάνετε:  Είναι να μην προσπαθήσετε να πάρετε το πάνω χέρι ελέγχοντας την κατάσταση εσείς. Πέστε του με αυτοπεποίθηση: «ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και αν χρειαστώ κάτι, θα σε ρωτήσω αλλά είναι ένα θέμα το οποίο θέλω να σκεφτώ μόνη μου».

Ο Κριτής

Ένας τέτοιος άνθρωπος επιθυμεί διακαώς να κριτικάρει τα πάντα και τους πάντες, ό,τι και αν κάνουν. Μάλιστα, εξυψώνει τον εαυτό του και μειώνει τους άλλους.

Αυτό που έχετε να κάνετε: Είναι να μην το παίρνετε προσωπικά και δεν χρειάζεται να πάρετε θέση άμυνας αν έχει άδικο στην κριτική που σας κάνει. Αν ωστόσο, με την κριτική του «πέφτει» μέσα σε κάτι, πείτε ευχαριστώ και αξιολογήστε σε ποιον βαθμό έχει δίκιο.

boro,gr