Πέντε πράγματα που δεν αρέσουν στους καλεσμένους - Τι να προσέξετε στο γάμο σας

  • Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 08:49
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Είναι γεγονός ότι πολλοί βαριούνται να πηγαίνουν καλεσμένοι σε ένα γάμο.

Και ιδίως όταν ο γάμος γίνεται εκτός Αθηνών και πρέπει ο καλεσμένος να πληρώσει για διανυκτέρευση και μεταφορικά. Το δώρο δεν το αναφέρουμε, γιατί είναι αυτονόητο έξοδο. Επίσης είναι πολύ κουραστικό όταν το μυστήριο είναι μακριά από τον χώρο που θα γίνει η δεξίωση. Οταν χρειάζεται να οδηγήσει κανείς πάνω από μία ώρα για να φτάσει από την εκκλησία στη δεξίωση, τότε ναι τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν για τον καλεσμένο σου.

Αν βρίσκεσαι στη διαδικασία να παντρευτείς το καλοκαίρι και έχεις αγωνία για το αν όλα θα είναι στην εντέλεια, καλό είναι να μπεις στην θέση του καλεσμένου και να σκεφτείς τι θα σου έκανε εσένα αρνητική εντύπωση αν ήσουν καλεσμένη σε έναν γάμο. Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του brides.com υπάρχουν 5 βασικά πράγματα που μισούν όλοι οι καλεσμένοι στους γάμους. Θέλεις να μάθεις ποια είναι αυτά;

Οταν αργεί το νεόνυμφο ζευγάρι να εμφανιστεί στη δεξίωση

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να κάθεσαι στο τραπέζι και να περιμένεις με τις ώρες να εμφανιστεί το νεόνυμφο ζευγάρι. Εχει συμβεί σε όλους μας και ξέρετε πολύ καλά πώς είναι το συναίσθημα. Είναι γνωστό πως μετά το μυστήριο οι καλεσμένοι φεύγουν για τη δεξίωση και το ζευγάρι πρέπει να μείνει για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Αυτό είναι κάτι που όλοι το κατανοούν και το σέβονται, γι’ αυτό και περιμένουν με υπομονή, πίνοντας ένα ποτό μέχρι να αρχίσει η δεξίωση. Όταν όμως η καθυστέρηση αυτή υπερβαίνει τις δύο ώρες, τότε η δυσαρέσκεια του καλεσμένου είναι δικαιολογημένη.

Ελλειψη οργάνωσης

Καλό είναι να έχεις προνοήσει και να έχεις τοποθετήσει το ανάλογο αριθμό υπαλλήλων για τον αριθμό των καλεσμένων σου. Επίσης ο χώρος της δεξίωσης πρέπει να συνάδει με τον αριθμό των καλεσμένων. Πριν κλείσουμε τον χώρο της δεξίωσης πρέπει να ενημερωθούμε για το πόσα άτομα χωράει, έτσι ώστε οι καλεσμένοι να έχουν ελεύθερο χώρο για να διασκεδάσουν και να χορέψουν. Η οργάνωση του γάμου είναι πολύ σημαντική.

Η απουσία μικροφώνων

Σε κανέναν δεν αρέσει να μην μπορεί να ακούσει τι λέει ο γαμπρός ή η νύφη και όποιο άλλο μέλος της οικογένειας θέλει να εκφράσει κάτι για την σημαντική αυτή ημέρα Φρόντισε να έχεις μικρόφωνα, ώστε να μην λένε όλοι «πιο δυνατά, δεν ακούμε» και να κυρίως να λειτουργούν.

Τα παράπονα της νύφης

Ο γάμος είναι η ημέρα της νύφης και εκείνη είναι η πρωταγωνίστρια της βραδιάς. Θέλει όμως προσοχή τι λέει μια νύφη στους καλεσμένους της όταν περιφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι. Δεν είναι ωραίο μια νύφη να παραπονιέται για το πόσο δύσκολο ήταν να τα οργανώσει όλα, ούτε να περιγράφει τι πήγε στραβά στην όλη διαδικασία. Το να περιφέρεσαι από τραπέζι σε τραπέζι αναπαράγοντας λεπτομέρειες σε σχέση με την οργάνωση του γάμου ή το νυφικό, θα δώσει αφορμή σε πολλούς να σε σχολιάσουν αρνητικά.

Ποτό επί πληρωμή

Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι καλεσμένοι περιμένουν πώς και πώς την ώρα του φαγητού στο τραπέζι και του ποτού στο μπαρ. Είναι το απόλυτο ξενέρωμα για έναν καλεσμένο να πρέπει να πληρώσει το ποτό του στη δεξίωση, επειδή δεν συμπεριλαμβάνεται στο budget του ζευγαριού.

bovary.gr