Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι

  • Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Η πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα που έχετε ετοιμάσει ποτέ! Θα την φτιάξετε με φαρίνα, για να γίνει αφράτη και θα της προσθέτετε ψιλοκομμένο άνηθο, για άρωμα.

Μερίδες:για ένα ταψάκι διαστ. 25×35εκ. Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:35′ Έτοιμο σε:50′

powered by Rubicon Project

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
300ml γάλα
3 αβγά
125ml ελαιόλαδο
500γρ. τυριά διάφορα (φέτα, κασέρι, ανθότυρο), τριμμένα ή θρυμματισμένα
260γρ. φαρίνα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη φαρίνα, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε κομμάτια και σερβίρετε.

olivemagazine.gr