Kαλοντυμένες και με στυλ στη δουλειά - Ρούχα που πρέπει να αποφεύγετε

Αν δεν είστε αναγκασμένοι να φοράτε συγκεκριμένα ρούχα εργασίας, τότε οι επιλογές είναι απεριόριστες. Όσοι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για να υποπέσετε σε κάποιο στιλιστικό ατόπημα. Όμως μια καλή και σωστή εμφάνιση μπορεί να μας δώσει ψυχολογική ώθηση για ακόμη μια παραγωγική μέρα στην εργασία, αλλά και να βελτιώσει τον τρόπο που θα σας αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σας.

Όπως τονίζουν οι γνώστες του χώρου: «Το πιο σημαντικό είναι να φροντίζετε να είναι καθαρά τα ρούχα σας και σιδερωμένα, όπως και το να φοράτε τα καλύτερα παπούτσια σας στη δουλειά».

Ποια ρούχα όμως πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε στη δουλειά

Οτιδήποτε see-through

Αν δεν είστε η Κιμ Καρντάσιαν που πηγαίνει σε εκδήλωση μόδας και θέλει να την συζητούν, τότε προτιμήστε να φορέσετε μια ολόσωμη φόρμα ή μια μπλούζα από μέσα. Όση αυτοπεποίθηση και αν κρύβετε δεν χρειάζεται να προκαλείτε τα βλέμματα με ότι μπορεί να φοράτε (ή να μην φοράτε) μέσα από τα ρούχα σας.

Παντελόνια yoga και εφαρμοστά κολάν

Από τα πλέον καυτά θέματα που αναδεικνύουν την διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ νεότερων και μεγαλύτερων σε ηλικία υπαλλήλων. Generation X και baby boomers που έμαθαν αλλιώς την πορεία του στυλ είναι πιο πιθανό να πουν πως τα παντελόνια yoga δεν είναι κανονικά ρούχα για δουλειά, εν αντιθέσει με τους millenials που πιστεύουν πως είναι παντελόνια.

Να θυμάστε πως το ντύσιμο πρέπει να είναι ανάλογο και με τον χώρο εργασίας σας. Παρατηρήστε τι φοράνε τα στελέχη πριν αποφασίσετε να ρισκάρετε και μην ξεχνάτε. «Φοράτε ότι θέλετε, αλλά να θυμάστε πως οι άνθρωποι σχηματίζουν γνώμη για εσάς».

Οτιδήποτε πολύ στενό, ή πολύ κοντό ή πολύ φαρδύ

Αν δεν είστε ράπερ που μας ξέμεινε από την αρχή της χιλιετίας δεν χρειάζεται να φοράτε baggy ρούχα, γιατί δεν πρόκειται να βγείτε στη πίστα για «μάχη». Τα πολύ κοντά και τα πολύ στενά επίσης καλό είναι να αποφεύγονται. Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε ενέργεια και σκέψη με τα ρούχα να σας περιορίζουν.

Ρούχα με ανοιχτούς ώμους

Ναι είναι της μόδας, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός αλλά δεν είναι κατάλληλα για το γραφείο. Κρατήστε τα για τα brunch του σαββατοκύριακου και τις βόλτες στα μπαρ, όπου πραγματικά θα κάνουν καλή εντύπωση.

Ότι δείχνει την πλάτη σας, το μπούστο ή την κοιλιά

Ο κορμός σας καλό θα είναι να παραμένει καλυμμένος στον χώρο εργασίας σας. Κανείς δεν λέει να κρύβεται το σώμα σας, αλλά όπως σημειώνουν στελέχη επιχειρήσεων: «Θέλετε να τραβάτε την προσοχή με την δουλειά σας ή με το πόσο αξιόλογο είναι το κορμί σας;»

Όχι στα εσώρουχα που φαίνονται

Δεν είστε 15 ετών και δεν είστε ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που κερδίζει εκατομμύρια μέχρι και από την προβολή των εσωρούχων του. Τα εσώρουχα είναι μια προσωπική επιλογή που σίγουρα δεν χρειάζεται να μοιράζεστε με τους υπόλοιπους συναδέλφους σας. Απλά μην ξεχνάτε να είναι καθαρά για την δική σας υγιεινή.

Πολλά ρούχα με animal print

Αν δεν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε με αυτό τον τρόπο για τις συνθήκες στους ζωολογικούς κήπους, και αν δεν θέλετε να γίνετε γνωστή ως εκείνη που μοιάζει με αιλουροειδές, τότε καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε. Ειδικά αν έχετε παρατηρήσει πως αρκετές συνάδελφοι φοράνε κατά καιρούς παρόμοια ρούχα, δεν θα θέλατε να μοιάζει το γραφείο με ζούγκλα. Όπως έλεγαν εξάλλου και οι αρχαίοι Έλληνες «παν μέτρον άριστον».

Πιτζάμες

Αν δεν δουλεύετε από το σπίτι, τότε καλό είναι να αποφεύγετε τις πιτζάμες στο γραφείο. Δύσκολα θα κρατήσετε την δουλειά σας, αν ο εργοδότης σας πιστεύει πως είστε συνεχώς έτοιμοι να πάρετε έναν υπνάκο.

Crocs

Αν δεν δουλεύετε σε νοσοκομείο ή όπου αλλού είναι απαραίτητα, να θυμάστε. Δεν είναι υψηλής μόδας παπούτσια τα Crocs και δεν πρέπει να τα θεωρείτε τέτοια. Μπορεί να είναι πρακτικά και ξεκούραστα, αλλά δεν είναι για τον χώρο εργασίας.

Οτιδήποτε που θα φορούσατε στο γυμναστήριο

Υπάρχει λόγος που λέγονται «ρούχα γυμναστηρίου». Αυτός είναι γιατί ανήκουν εκεί και όχι στη δουλειά σας. Ακόμα και στις πιο κακοπληρωμένες δουλειές δεν πηγαίνουμε με τα ρούχα του γυμναστηρίου. Φαντάζεστε να κάνατε διάδρομο με κοστούμι ή ταγιέρ;

Ότι έχετε αγοράσει για νυχτερινή έξοδο

Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα μετατρέψετε σε καθημερινά ρούχα με το να φορέσετε ένα πιο σπορ σακάκι, ή πανωφόρι. Μπορείτε να συνδυάσετε μια ζακέτα ή ένα κασκόλ. Αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, ώστε να τα κάνετε να φαίνονται φυσιολογικά για την δουλειά, τότε προτιμήστε τα μόνο για τις βραδινές σας εξόδους.

Βρώμικα ρούχα

Δεν χρειάζεται και περισσότερη εξήγηση γιατί δεν θα έπρεπε καν να περνάει από το μυαλό σας το να φορέσετε ένα βρώμικο ρούχο στη δουλειά. Ακόμα και αν πρόκειται για το τυχερό σας πουκάμισο. Κανείς δεν θα σας πάρει στα σοβαρά. Καλύτερα να τα δωρίσετε ή να τα πετάξετε.

Ξεβαμμένα ρούχα και σκισμένα παντελόνια

Αν δουλεύετε σε ένα πραγματικά χαλαρό περιβάλλον όπου και ο διευθυντής σας ντύνεται σπορ με ελαφρώς ξεβαμμένα ή σκισμένα τζι, τότε μην διστάσετε να ακολουθήσετε αν το προτιμάτε. Αλλά στις περισσότερες δουλειές γραφείου υπάρχει διαχωριστική γραμμή όπου προτιμώνται τα σκούρα τζιν. Παρατηρείστε τι φοράνε οι συνάδελφοι σας πριν αποφασίσετε τι να φορέσετε την επόμενη ημέρα.

Στενά κοντομάνικα που αφήνουν τα μπράτσα έξω

Μπράβο για την πρόοδο σας στο γυμναστήριο και το πώς έχουν «φουσκώσει» οι μύες σας. Υποθέτουμε πως δέχεστε πολλά συγχαρητήρια στο γυμναστήριο από φίλους και γνωστούς. Οι συνάδελφοι σας από την άλλη δεν χρειάζεται να βλέπουν τα «όπλα» σας. Μπορεί στις γυναίκες ένα μπλουζάκι με πολύ κοντό μανίκι να δικαιολογείται και να φαίνεται επαγγελματικό. Δυστυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για τους άντρες.

Το κοντομάνικο μπλουζάκι που αγοράσατε από παζάρι

Όλοι θέλουμε να θυμόμαστε πόσο υπέροχα περάσαμε όταν πήγαμε για διακοπές στην Ικαρία. Δεν είναι ανάγκη όμως να το επιδεικνύουμε και στους άλλους με ένα συνήθως χαμηλής ποιότητας μπλουζάκι. Υπάρχουν και εκείνα τα μπλουζάκια με τα… «ιδιαίτερα» αστεία. Να τα αποφεύγετε και αυτά στην δουλειά σας καθώς δεν ξέρετε αν θα μπορούσε να προσβάλλει κάποιον συνάδελφο.

Οτιδήποτε λαμπερό και εκθαμβωτικό

Μπορεί να είναι υπέροχο για βραδινή έξοδο σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί. Εκεί θα κάνει και εντύπωση με τα φώτα που θα πέφτουν επάνω του. Θα είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για κάποια καλή εκδήλωση. Αν δεν δουλεύετε σε ενυδρείο (σ.σ. τα ψάρια έλκονται από τα φωτεινά αντικειμένα), τότε δεν ταιριάζουν καθόλου και φροντίστε να τα αποφεύγετε.

economistas.gr