5 ιδέες για να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο

  • Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 08:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το σπίτι μας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ο προσωπικός μας χώρος, κάτι σαν καταφύγιο. Ακόμη και τα πιο όμορφα σπίτια, όμως, έχουν κάποια προβλήματα.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι τα μικρά μπάνια (σου θυμίζει κάτι;). Τα περισσότερα σπίτια έχουν ένα μπάνιο που του λείπει χώρος και μας δυσκολεύει.

Μπορείς όμως με διάφορους τρόπους να το κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερο έχοντάς τα όλα τακτοποιημένα.

Μερικές ιδέες και συμβουλές για το πώς θα κάνουμε το μικρό μπάνιο μας να δείχνει μεγαλύτερο:

1. Φωτεινά, ελαφριά, ουδέτερα χρώματα

Οι αποχρώσεις αυτές είναι ιδανικές για μικρά μπάνια. Αν δεν υπάρχει παράθυρο ή φυσικό φως, προτίμησε λευκό ή γκρι για να είναι ευάερο και ευήλιο. Η ταπετσαρία είναι επίσης μία λύση.

2. Φυτά

Τα φυτά είναι must σε ένα μπάνιο. Λίγο πράσινο δίνει ωραία αίσθηση στον χώρο. Δίνει μια πινελιά ηρεμίας και κάνει το μπάνιο να μοιάζει με σπα.

3. Καθρέφτες

Ο σωστός καθρέφτης μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα μικρόχωρο μπάνιο. Αντανακλά το φως στον χώρο και κάνει το μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο.

4. Ντουλάπια «στον αέρα»

Το ντουλάπι που δεν ακουμπά στο δάπεδο αλλά φαίνεται σαν να ίπταται, θα σε σώσει. Το ερμάριο με συρτάρια ή θήκες είναι ιδανικό, μαζί με έναν καθρέφτη. Θα έχεις περισσότερο χώρο για αποθήκευση.

5. Έπιπλο μπάνιο

Το να μην έχεις καθόλου έπιπλο κάτω από τον νιπτήρα σου, είναι λάθος. Δεν σου εξοικονομεί χώρο, αντίθετα, δεν έχεις μέρος να αποθηκεύσεις τα απαραίτητα. Ένα μικρό έπιπλο με συρτάρια είναι ιδανικό για να συγκεντρώσεις ότι χρειάζεσαι. Μπορείς να βάλεις και ράφια πάνω από τον νιπτήρα, που θα κάνουν την διαφορά. Δοκίμασε ακόμη καλάθια και κρεμάστρες.

bovary.gr