Χειμερινή σύναξη παραμυθάδων στο Ηράκλειο - Μπορούν όλοι να πουν τη δική τους ιστορία

  • Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 07:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Την πρώτη διοργάνωση Slam Fiction στην Ελλάδα φέρνουν    στο Ηράκλειο οι εκδόσεις “Παράξενες Μέρες” με επιμέλεια του συγγραφέα Αντώνη Τσιρικούδη,   την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 στις 7.30 το βράδυ στον κοινωνικό-αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Da  (Ντεντιδάκηδων 15, Ηράκλειο).

“…Επειδή η έδρα μας  -τονίζουν οι διοργανωτές-είναι η Κρήτη διαλέγουμε το Ηράκλειο για την πρώτη συνάντηση. Κι επειδή βρισκόμαστε στην Κρήτη εκτός από Slam Fiction μπορούμε να το πούμε  και «Χειμερινή σύναξη παραμυθάδων».

Οι κανόνες είναι πολύ απλοί. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ηλικίας ή οποιοσδήποτε άλλος. Έρχεστε προετοιμασμένοι (ή και απροετοίμαστοι) για να ανεβείτε στη σκηνή και να μας πείτε μια ιστορία.  Έχετε 7 λεπτά στη διάθεσή σας άρα η ιστορία σας θα είναι σύντομη.

Μπορείτε να κρατάτε ένα χαρτί με το κείμενό σας μπορείτε όμως και απλά να μας αφηγηθείτε την ιστορία σας.  Πρέπει να υπάρχει μια ιστορία, ένα μικρό διήγημα. Η έκτασή του θα πρέπει να είναι το πολύ τρεις σελίδες Α4 ή 1.500 λέξεις.

Δεν θα υπάρχουν νικητές και χαμένοι, θα υπάρχουν μόνο οι ιστορίες σας και αν τα κείμενά σας εκδοθούν θα γίνει μια επιλογή από τις εκδόσεις.  Τη συγκεκριμένη βραδιά όμως ο σκοπός είναι απλά να περάσουμε καλά λέγοντας και ακούγοντας ιστορίες. Αυτή την παλιά ατμόσφαιρα της παρέας θέλουμε να ξαναζήσουμε και αυτός είναι ο σκοπός μας.

Αν τα καταφέρουμε θα περάσουμε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα κι αφού θα ηχογραφήσουμε τις ιστορίες μέσα στη χρονιά είναι πολύ πιθανό να βγάλουμε και ένα βιβλίο με αυτές”.

Δηλώσεις συμμετοχής με ένα απλό email στο strangedaysbooks.gr με τίτλο στο θέμα: slam fiction και ένα μικρό δείγμα γραφής σας.

Οι εκδόσεις “Παράξενες Μέρες” είναι μια κοινωνική συνεταιριστική εκδοτική ομάδα με έδρα το Ρέθυμνο. Ιδρύθηκε το 2012 και πέρα από τις εκδόσεις βιβλίων έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις και events για κάθε είδος τέχνης, ανάμεσά τους και το Φεστιβάλ της Άμμου – που και αυτό ξεκίνησε από την Κρήτη.

https://www.facebook.com/da.heraklion/