Πέντε αντικείμενα που θα φέρουν τύχη στο σπίτι σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

  • Κυριακή, 9 Φεβρουάριος 2020 10:08
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι είναι κατά πολύ περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι λοιπόν, δεν μπορεί να κάνουν λάθος και να πιστεύουν στο φενγκ σούι, την κινέζικη φιλοσοφία που υπόσχεται ότι ακολουθώντας κάποιους κανόνες μπορείτε να εξασφαλίσετε στο σπίτι σας καλοτυχία, ευημερία, υγεία, ευτυχία και επιτυχία!

Τι είναι το φενγκ σούι

Το φενγκ σούι με λίγα λόγια είναι μια αρχαία Κινέζικη φιλοσοφία η οποία υποστηρίζει ότι το σημείο και ο τρόπος που τοποθετούνται τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι επηρεάζουν και την ενέργεια του σπιτιού. Και επειδή θέλουμε τύχη και θετική ενέργεια στο σπίτι μας δεν χάνουμε κάτι να συμπεριλάβουμε τα παρακάτω 5 αντικείμενα στην διακόσμηση του σπιτιού μας.

Φενγκ Σούι: Φυτά για καλή τύχη
Τα φυτά είναι φορείς υψηλής ενέργειας και σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, «φιλτράρουν» την ενέργεια που περνά στο χώρο μας δημιουργώντας ένα ισορροπημένο και αρμονικό περιβάλλον.


Υπάρχουν μάλιστα κάποια συγκεκριμένα που θεωρούνται τυχερά και «μαγνήτες» της καλής τύχης. Καλύτερη επιλογή θεωρούνται τα μπαμπού διότι φέρνουν τύχη, υγεία, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευημερία στο σπίτι. Εναλλακτικά επιλέξτε το γιασεμί που θεωρείται ότι βοηθάει στην ενίσχυση των σχέσεων, οπότε αν συγκατοικήσατε πρόσφατα με τον καλό σας, βάλτε μια γλαστρούλα γιασεμί. Καλή επιλογή είναι και ο βασιλικός καθώς θεωρείται ότι καθαρίζει τον αέρα από την αρνητική ενέργεια και προσελκύει τη θετική.

Φενγκ Σούι: Δέντρο ημιπολύτιμων λίθων για ευημερία

Στο φενγκ σούι το δέντρο των ημιπολύτιμων λίθων ενισχύει την τύχη και την ευημερία και το είδος των ημιπολύτιμων λίθων από τους οποίους είναι φτιαγμένο του αποδίδει ξεχωριστές ιδιότητες. Επιλέξτε ένα δέντρο με πέτρες χαλαζία ή αμέθυστου που συμβολίζουν την ανιδιοτελή αγάπη και τον διαλογισμό αντίστοιχα.

Τοποθετήστε τα στο νοτιοδυτικό τομέα του σπιτιού σας για να σας δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αν μάλιστα έχετε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο ή σπουδάζουν, η τοποθέτηση ενός δέντρου με ημιπολύτιμους λίθους αμέθυστου στο υπνοδωμάτιο ενισχύει την τύχη στις σπουδές ενώ αν βάλετε στο κέντρο σαλονιού δέντρο με πέτρες χαλαζία ενισχύετε έτσι τους οικογενειακούς δεσμούς.

Φενγκ Σούι: Νομίσματα για πλούτο

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στη μέση είναι τα κατεξοχήν αποτελεσματικά και εύχρηστα γούρια για πλούτο και προστασία. Που μπορείτε όμως να τα κρεμάσετε;

Ιδανικά κρεμάστε τα με κόκκινη κορδέλα στην κεντρική εξώπορτα ή κάτω από το χαλάκι της εισόδου (σκέτα ή καλύτερα μέσα σε κόκκινο φάκελο), το οποίο χαλάκι, παρεμπιπτόντως, πρέπει να είναι πάντα καθαρό και σε καλή κατάσταση. Έτσι, θα μπαίνει πλούτος στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας.


Φενγκ Σούι: Γελαστός Βούδας για αφθονία
Στο φενγκ σούι, ο γελαστός Βούδας αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της χαράς, της αφθονίας και της ευημερίας και τα πράγματα που συνήθως φέρεται να κρατάει λέγεται ότι είναι πηγές ανεξάντλητου πλούτου. Φροντίστε να τον τοποθετείτε στο νοτιοανατολικό ή βόρειο τμήμα του σπιτιού σας, στο ύψος των ματιών σας και με τρόπο που να αντικρίζει την κύρια είσοδο. Με τον τρόπο αυτό, η θετική ενέργεια θα εισέρχεται στο σπίτι σας από την κύρια πόρτα και θα πολλαπλασιάζεται από το Βούδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε ένα γωνιακό τραπέζι που να είναι αντίθετα διαγώνιο προς την κύρια είσοδο του σπιτιού σας και πάντα με τρόπο που να αντικρίζει την κύρια πόρτα.

Φενγκ Σούι: Νερό ίσον πλούτος
Για το φενγκ σούι το νερό είναι ο απόλυτος συμβολισμός του πλούτου. Άλλωστε και η ονομασία του σημαίνει «άνεμος και νερό».Τα συντριβανάκια λοιπόν και τα ενυδρεία είναι από τα γνωστότερα διακοσμητικά στοιχεία που συνιστώνται για να φέρνουν οικονομική καλοτυχία στο σπίτι σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο δίπλα στην είσοδο του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας ή, αν έχετε μια επιχείρηση, κοντά στην ταμειακή μηχανή.
Πηγή: iefimerida.gr