Απλοί τρόποι για να γυρίσετε πίσω το ρολόι στο πρόσωπό σας

  • Κυριακή, 9 Φεβρουάριος 2020 09:55
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Όταν οι λεπτές γραμμές έκφρασης γίνουν ρυτίδες, σημαίνει πως ο χρόνος έχει κάνει τη ζημιά του. Όμως, οι επιστήμονες λένε ότι μπορείτε να αντιστρέψετε το φαινόμενο, εδώ και τώρα.

Η απώλεια της νεότητας, με τα πρώτα σημάδια να γίνονται ορατά στο πρόσωπό σας, δεν είναι σε καμία περίπτωση ωραία εμπειρία. Ευτυχώς, οι  δερματολόγοι που είναι εξειδικευμένοι στις έρευνες αντιγήρανσης, θεωρούν πως υπάρχουν τρόποι που μπορούν να γυρίσετε πίσω το ρολόι και να απολαύσετε ξανά το νεανικό σας δέρμα. Ο Dr. Howard Sobel, ιδρυτής της φημισμένης κλινικής αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής Sobel Clinic στη Νέα Υόρκη, λέει:

 
- «Ξυπνήστε το κολλαγόνο σας! Οι ίνες κολλαγόνου διατηρούν την επιδερμίδα συμπαγή, σφριγηλή και λεία. Αλλά καθώς μεγαλώνετε, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται, γεγονός που σηματοδοτεί την εξασθένηση της επιδερμίδας και τη δημιουργία ρυτίδων. Πολλά συστατικά που θα βρείτε σε κρέμες αντιγήρανσης φημίζονται (και ...διαφημίζονται κατά κόρον) πως τονώνουν το κολλαγόνο, όμως τα πεπτίδια είναι τα πιο ενδιαφέροντα. Αυτή η πανίσχυρη οικογένεια αντιγηραντικών συστατικών με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα in vitro, υπάρχουν φυσικά στο σώμα σε ορμόνες όπως οι ενδορφίνες και η οξυτοκίνη που ευθύνονται για την καλή διάθεση, και τα οποία ενώνονται με ειδικά κύτταρα-υποδοχείς, πυροδοτώντας ένα πλήθος μεταβολικών διεργασιών και διέγερσης των κυττάρων της επιδερμίδας ώστε να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Μεταξύ των πλέον αποτελεσματικών πεπτιδίων συγκαταλέγονται αυτά του μπιζελιού, του σιταριού, του ρυζιού και της μαγιάς, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική δράση τόνωσης του κολλαγόνου», λέει ο Dr. Sobel, και προσθέτει:

- «Ενυδατωθείτε έξυπνα ποντάροντας στο υαλουρονικό οξύ: «Όπως ακριβώς και με το κολλαγόνο, έτσι συμβαίνει και με αυτό το επίσης φυσικό απόθεμα αντιγήρανσης, το οποίο μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Το 50% του συνολικού υαλουρονικού οξέος του σώματος βρίσκεται στο δέρμα, διευκολύνοντας την ενυδάτωση, τις μεταβολικές διεργασίες και την επανόρθωση του δέρματος. Συνδυαστικά με την αύξηση της δομής του κολλαγόνου, τα μόρια υαλουρονικού οξέος έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν ακόμα και στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας βοηθώντας την άμεσα και ορατά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, βελτιώνοντας την ελαστικότητά της και χαρίζοντας πιο υγιή και νεανική λάμψη. Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει πλέον σε πολλά προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας, αλλά συχνά ως μεγάλα μόρια, τα οποία δύσκολα μπορούν να διεισδύσουν σε αρκετό βάθος. Αναζητήστε λοιπόν φόρμουλες αντιγήρανσης με χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ, τα μικρά μόρια του οποίου απορροφώνται πιο άμεσα και φτάνουν πέραν της επιφάνειας της επιδερμίδας», συμβουλεύει ο Dr. Sobel.

clickatlife.gr