Ξενάγηση… στα 15 εξαφανισμένα μνημεία του Ηρακλείου

  • Τετάρτη, 5 Φεβρουάριος 2020 07:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Kύκλο ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξεναγικά αναθήματα στο Ηράκλειο» συνδιοργανώνουν το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη.

Η   ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου θα μιλήσει την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα Πολυμέσων του ΜΦΙΚ, για 15 μνημεία της πόλης του Ηρακλείου, που αν και έχουν εξαφανιστεί διατηρούνται στη μνήμη.

Εκκλησίες, πύλες, μοναστήρια, δουκικά ανάκτορα και σιταποθήκες κρύβονται ακόμα, ως ίχνη στις σελίδες βιβλίων, μέσα στα στενά του κέντρου της πόλης.

Ένας περίπατος στη μνήμη της Ιστορίας μέσα από 15 σταθμούς:  ο ναός του Σωτήρος και του Αγίου Φραγκίσκου, οι τρεις καμάρες, η πύλη του Αγίου Γεωργίου, η Παναγία Ψυχοσώστρα, η Τριμάρτυρη, η Μονή του Αγίου Αντωνίου, η Παναγία του Φόρου, η κυρία των Αγγέλων, το Ξώπορτο, οι Σιταποθήκες, το Δουκικό Ανάκτορο, το Palazzo, ο Άγιος Ρόκκος και ο Άγιος Γεώργιος ο Βενέτικος.

Αμέσως μετά ακολουθεί ξενάγηση: Άγιος Γεώργιος Βενέτικος, 25ης Αυγούστου, πλατεία Καλλέργων, λεωφόρος Δικαιοσύνης, πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Κορνάρου. Είσοδος ελεύθερη.