Σαλάτα με κολοκύθα, ρεβίθια και ταχίνι

  • Δευτέρα, 3 Φεβρουάριος 2020 12:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά:

300γρ. ρεβίθια, βρασμένα σε αλατισμένο νερό
500γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για το dressing:

Δείτε επίσης: Αστρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 1-2 Φεβρουαρίου

2-3κ.σ. νερό
3κ.σ. ταχίνι
1 λεμόνι, τον χυμό του
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
2. Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε την κολοκύθα με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Αδειάστε σε ένα ταψάκι το μείγμα σας και ψήστε το στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
4. Μόλις μαλακώσει, την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
5. Για το dressing, ανακατέψτε σε ένα μπολ το σκόρδο με το λεμόνι και έπειτα προσθέστε το ταχίνι και ανακατέψτε καλά.
6. Προσθέστε στην συνέχεια το νερό, το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας και διορθώστε την γεύση ανάλογα με το αλάτι και το πιπέρι που θέλετε.
7. Ανακατέψτε όλα σας τα υλικά μαζί και είναι έτοιμη.

imommy.gr