Μεγάλη γιορτή Πολιτισμού και Διατροφής -Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

  • Τρίτη, 4 Φεβρουάριος 2020 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Στις 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το 8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου στη σελίδα του:

 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ΦΕ.Κ.Κ., με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνει ότι το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, στο κέντρο πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ´´ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ´´.
Καλούμε όλους τους συλλόγους της Κρήτης, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 29 Φεβρουαρίου και να παρουσιάσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα.
Η συμμετοχή σας στο Φεστιβάλ, στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και την προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.

Τα βασικά στοιχεία της εκδήλωσης είναι:
- Η συμμετοχή συλλόγων από όλη την Κρήτη με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και αγνά τοπικά προϊόντα, αλλά και η συμμετοχή συλλόγων του εσωτερικού ή του εξωτερικού που έχουν τους ίδιους σκοπούς.
- Η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης του ΦΕ.Κ.Κ. με τη συμμετοχή στην εκδήλωση και τη στήριξη, κάθε φορά, ενός σημαντικού κοινωνικού φορέα της Κρήτης.
- Η μεταλαμπάδευση των αξιών των ηθών και των εθίμων της Κρήτης στη νέα γενιά με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων σχολείων στην εκδήλωση.
- Η συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και δίκτυα παραγωγών της τροφής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
- Η συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι κρίνουν και αξιολογούν τις συνταγές και γενικότερα τις συμμετοχές.

Χίλια καλώς να σμίξουμε.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Λένα Ηγουμενάκη, στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716, email: cretancuisinefestival@gmail.com".