Πώς ξεχωρίζεις τις αυθεντικές τσάντες σχεδιαστών από τις απομιμήσεις;

Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί αν η επώνυμη τσάντα που κρατάει η φίλη σου είναι αυθεντική ή “μαϊμού”. Πλέον οι απομιμήσεις είναι τόσο καλές που προδίδουν μόνο οι λεπτομέρειες. Για τον σκοπό αυτό, το Brightside δημιούργησε έναν εξαιρετικά εύχρηστο οδηγό:

Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες
Κάθε προϊόν που παράγεται από τις μεγαλύτερες φίρμες παγκοσμίως, ελέγχεται πολύ προσεκτικά για τυχόν ελαττώματα πριν βγει στο εμπόριο. Κάθε ραφή είναι ομοιόμορφη, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή χαλαρή κλωστή και η παραμικρή ατέλεια. Όλες οι γνήσιες τσάντες σχεδιαστών είναι χειροποίητες –μη σας πει ποτέ κανείς το αντίθετο!

powered by Rubicon Project

Πόρπες, κουμπιά και φερμουάρ
Δώστε σημασία σε μικρά σημεία, όπως οι μεταλλικές πόρπες, τα κουμπιά, τα φερμουάρ, τα πλακίδια και οι κλειδαριές. Θα πρέπει να έχουν άριστη ποιότητα, καθώς και έναν αριθμό ή ένα όνομα χαραγμένα πάνω τους, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον σημάδι αυθεντικότητας. Για παράδειγμα, κάθε τσάντα Hermes έχει τη στάμπα με το λογότυπο «Hermes Paris made in France» και μία άλλη στάμπα στο πίσω μέρος του «πτερυγίου» που κλείνει την τσάντα, στην οποία αναγράφεται το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και το έτος που δημιουργήθηκε η τσάντα.

Υλικά
Καμία γνωστή φίρμα δεν θα χρησιμοποιούσε «άγριο» και σκληρό δέρμα. Χρησιμοποιούν μόνο απαλά, υψηλής ποιότητας υλικά. Όσα από αυτά, μάλιστα, είναι δερμάτινα δεν θα πρέπει να τρίβονται ή να έχουν υφή «λαδερή» ή που «κολλάει». Κάποιες τσάντες σχεδιαστών μπορεί να είναι μαλακές και ελαστικές, αλλά όλες διατηρούν το σχήμα τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ονόματα εταιριών
Μερικές φορές δίνουμε τόση σημασία στις λεπτομέρειες που δεν προσέχουμε το βασικό: Το όνομα της εταιρίας. Περιέργως, οι απομιμήσεις συχνά έχουν τα ονόματα των εταιριών τυπωμένα σε διαφορετικό φόντο, με μουτζουρωμένα γράμματα, ή ακόμα και με αναγραμματισμούς. Τα ταμπελάκια και οι επιγραφές αποκαλύπτουν πάντα την αλήθεια!

Σειριακός αριθμός
Ο σειριακός αριθμός αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό αυθεντικότητας. Η ταμπέλα με τον αριθμό αυτόν σφραγίζεται και επικολλάται με ειδικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μπορεί να αφαιρεθεί από την τσάντα, χωρίς αυτή να καταστραφεί. Οι απομιμήσεις συνήθως έχουν ένα αυτοκόλλητο με έναν αριθμό που απλά έχει κολληθεί κάπου στην επιφάνεια.

Συσκευασία
Κάθε ακριβή τσάντα έχει πάντα ακριβή συσκευασία, από επίσης υψηλής ποιότητας υλικά. Η συσκευασία δεν πρέπει να έχει κανένα ελάττωμα, ενώ κάθε επιπλέον αξεσουάρ της τσάντας δίνεται μαζί της, ως ένα σετ. Δεν πωλείται ούτε δίνεται ποτέ ξεχωριστά ως δώρο. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις, στη συσκευασία περιλαμβάνονται και ειδικά έγγραφα με σφραγίδες γνησιότητας της τσάντας.

Ευδιάκριτα χαρακτηριστικά
Πριν επισκεφθείτε ένα κατάστημα για να αγοράσετε μια πανάκριβη τσάντα, κάντε μία έρευνα για τα χαρακτηριστικά γνησιότητας του εκάστοτε οίκου, γιατί ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του. Για παράδειγμα, μία αυθεντική Prada δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ αντίθετο χρώμα στην εσωτερική επένδυσή της, από το εξωτερικό χρώμα. Το χρώμα μέσα και έξω θα είναι πάντα ολόιδιο. Όσο για τις Dior, πρέπει να έχουν πάντα επένδυση από φωτεινό κόκκινο χρώμα, με το λογότυπο του οίκου ραμμένου παντού. Αν το εσωτερικό είναι υπερβολικά γυαλιστερό, με υφή σαν σατέν, αυτό είναι ύποπτο σημάδι.

mama365.gr