Τι πρέπει να προσέχουμε στα τεχνητά νύχια;

Τα τεχνητά νύχια είναι ίσως η καλύτερη και πιο γρήγορη λύση για όσες θέλουν να έχουν μακριά και περιποιημένα νύχια. Σίγουρα πρόκειται για μία παρέμβαση που προσθέτει στυλ στις εμφανίσεις σας, καθώς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από ατέλειωτα σχήματα, σχέδια και ζωντανά χρώματα. Ορισμένες γυναίκες τα προτιμούν σε ειδικές περιπτώσεις, ενώ άλλες τα φτιάχνουν τακτικά.

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ δημοφιλή, μιας και έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, κρύβουν αρκετούς κινδύνους για τα φυσικά μας νύχια. Μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και στην αρχή ενδέχεται να είναι αρκετά άβολα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά και στα σημεία που πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τεχνητών νυχιών

Για όλες εσάς που επιλέγετε τα τεχνητά νύχια, είναι πολύ ωφέλιμο να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνικής αυτής, προκειμένου να είστε σε θέση να προφυλάξετε τα φυσικά σας νύχια, απολαμβάνοντας παράλληλα τα αγαπημένα σας χρώματα και σχέδια.

Πλεονεκτήματα:

Θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κακή συνήθεια του μασήματος νυχιών
Είναι δύσκολο να σπάσουν

Αν ένα από αυτά σπάσει μπορεί να σταθεροποιηθεί εύκολα

Υπάρχουν διάφορες επιλογές σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα για να διαλέξετε

Μειονεκτήματα:

Μπορούν να βλάψουν το φυσικό σας νύχι από κάτω
Η εφαρμογή τεχνητών νυχιών περιλαμβάνει τη χρήση ισχυρών χημικών ουσιών, που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία σε μερικές γυναίκες
Απαιτούν τακτική επαναπλήρωση, η οποία μπορεί να είναι δαπανηρή
Είναι άβολα ανά καιρούς και μπορεί να προκαλέσουν ταλαιπωρία
Πώς λοιπόν μπορείτε να διατηρήσετε τα άνω άκρα σας υγιή, ακόμα και αν κάνετε μόνιμη χρήση τεχνητών νυχιών; Ας δούμε παρακάτω…

Κρατήστε τα νύχια σας υγιή

Δεδομένου ότι τα τεχνητά νύχια αυξάνουν το μήκος των φυσικών νυχιών σας, η βρωμιά μπορεί να εισέλθει σε αυτά πολύ εύκολα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να τα καθαρίζετε τακτικά.

Έχετε μία δική σας τεχνήτρια

Μόλις βρείτε την ιδανική τεχνικό των νυχιών σας, πρέπει να μείνετε σε αυτή. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τα νύχια σας και τις »ανησυχίες» τους. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν αποστειρώνονται πριν από τη διαδικασία για να αποφευχθεί η μόλυνση.

Κρατήστε τα νύχια σας στεγνά

Αφού πλύνετε τα χέρια σας, στεγνώστε καλά τα νύχια σας. Το να αφήνετε τα χέρια σας υγρά μπορεί να λειτουργήσει ως έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια και έτσι να εξαπλωθούν πολλές μολύνσεις.

Εφαρμόστε λοσιόν τακτικά

Ενυδατώστε την περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα για να αποφύγετε την ξηρότητα. Εφαρμόστε λοσιόν δύο ή τρεις φορές την ημέρα για υγιή χέρια και νύχια.

Προγραμματίστε τα γεμίσματα

Τα τεχνητά νύχια απαιτούν τακτικές συνεδρίες αναπλήρωσης. Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε συχνά τον τεχνικό των νυχιών σας.

Πλένετε τα χέρια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι

Η χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα βακτηριακής μόλυνσης. Να πλένετε τα χέρια σας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων.

Χρησιμοποιήστε υγρό αφαίρεσης βερνικιών χωρίς ακετόνη

Η ακετόνη(ασετόν) μπορεί να καταστρέψει και να αποδυναμώσει εντελώς τα τεχνητά νύχια, οδηγώντας τους να διαχωριστούν από τα πραγματικά νύχια.

Ας δούμε τώρα πως πρέπει να συμπεριφερθούμε στα νύχια μας μετά την αφαίρεση των τεχνητών:

Προσπαθήστε να κρατήσετε τα νύχια σας κοντά αφού αφαιρέσετε τις επεκτάσεις σας για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό.

Αλλάξτε σε κανονικό βερνίκι νυχιών για να αποφύγετε περαιτέρω βλάβες

Κρατήστε τα χέρια σας ενυδατωμένα, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να επαναφέρετε την υγιή τους υφή
Μην φοράτε ακρυλικά νύχια σε τακτική βάση καθώς μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό κίνδυνο.

Από την Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός – Συγγραφέας

https://www.flowmagazine.gr/