Ποιος ξέρει το μυστήριο του αύριο...Του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Πέμπτη, 9 Ιανουάριος 2020 23:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Οι αλλαγές που υπόσχεται κάθε νέα χρονιά, ποτέ δεν είναι εγγυημένες. Είμαστε ήδη στην αρχή του 2020, και είναι καιρός να αρχίσουν να υλοποιούνται οι ευχές που ανταλλάξαμε σε όλη τη διάρκεια των εορτών..Τι; όχι;

Κάθε νέα χρονιά, συμβολίζει την ανανέωση, την επιθυμία για νέα αρχή, για αλλαγή όλων εκείνων που δεν πήγαν καλά την προηγούμενη ή τις προηγούμενες χρονιές. Συμβολίζει την ελπίδα για βελτίωση των πραγματων τόσο σε προσωπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο.

Όμως δεν εξελίσσονται πάντοτε τα πράγματα κατά πως θέλουμε.

Κανείς δεν ξέρει το μυστήριο του αύριο και κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι οι ευχές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, απλά ικανοποιούνται.

Έτσι η πρώτη Δευτέρα μετά των Φώτων, θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου και είναι ευνόητο, αφού μόλις έχουν τελειώσει για τα καλά οι γιορτές και όλοι ανακαλύπτουμε ότι τίποτα δεν άλλαξε. Η πραγματικότητα είναι το ίδιο σκληρή όσο και πριν και δεν υπάρχει επιπλέον κανένας Αη Βασίλης να προσμένουμε τα δώρα του.

Οι πρώτες μέρες του 2020, ξεκίνησαν δύσκολα με μαύρα σύννεφα πολέμου στη γειτονιά μας. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται όπως την ξέραμε, και οι αλλαγές που προσμένουμε δεν έρχονται μόνες τους.

Η δεκαετία που μόλις άρχισε δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει μέχρι το τέλος της.Δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί, και προπαντός, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια δεκαετία καλύτερη από την προηγούμενη. Αλοίμονο όμως και δεν είναι. Γιατί η προηγούμενη δεκαετία για μας τους Έλληνες, ήταν σαν το τραινάκι του τρόμου. Περιμένουμε λοιπόν ότι τούτη θα είναι καλύτερη. Αλλά δεν αρκεί να περιμένουμε. Να το προσπαθούμε πρέπει. Είναι ανεδαφικό να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα όταν κάνουμε τα ίδια πράγματα, όταν πράττουμε με τον ίδιο τρόπο.

Οι αλλαγές προς το καλύτερο, δε συμβαίνουν απλά. Απαιτούν κόπο και τρόπο. Απαιτούν να έχουμε στόχους και προσπάθεια να τους πετύχουμε. Απαιτούν συχνά να απαρνηθούμε τις ίδιες τις συνήθειές μας, τη βόλεψή μας. Απαιτούν αλλαγές μέσα μας, στον καθένα από εμάς. Έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε τη χρονιά αυτή και τις επόμενες, καλύτερες για τα παιδιά μας.

Καλό ξεκίνημα λοιπόν στο 2020 .